ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Στην εξάρθρωση σπείρας με πανελλαδική δράση έφτασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, τα μέλη της σπείρας προσποιούνταν τους ενοικιαστές. Στόχος τους οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους ενώ προσπαθούσαν το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα να βρίσκεται όσο γίνεται πιο κοντά στην κατοικία του ηλικιωμένου ανυποψίαστου ενοικιαστή. Τα μέλη της σπείρας, έκλειναν ραντεβού και όταν οι ενοικιαστές τους έδειχναν το σπίτι, τα υπόλοιπα μέλη “έγδυναν” με την ησυχία τους τις ιδιοκτησίες των ηλικιωμένων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε απλωθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο κύριος ιστός της ήταν Μενίδι, Αχαΐα (Αίγιο) και Μεσσηνία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών έχει ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις, δύο στα Λιόσια (πρόκειται για ένα ζευγάρι) και μια ακόμη σύλληψη στη Μεσσήνη. Ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι πέντε.

Συνολικά οι περιπτώσεις που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι 26 εκ των οποίων οι 8 στην Πάτρα. Ενώ άλλες έχουν εξιχνιαστεί σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Κατερίνη κα.

Η λεία της εγκληματικής οργάνωσης φτάνει τις 100.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα και χρυσαφικά.
Οι έρευνες της Ασφάλειας Πατρών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ηλικιωμένους
To Top