ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκάρδια υποδοχή της αποστολής του Δήμου Καλαμάτας στη Βοστόνη-Στο Δημαρχείο του Lowell ο Βασιλόπουλος

Θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι Αρχές του Lowell Μασαχουσέτης και η ελληνική ομογένεια στην αποστολή του Δήμου Καλαμάτας. Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με τον Δήμο του Lowell η πενταμελής αποστολή του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο εχουν ήδη ξεκινήσει μια σειρά επαφές και συμμετοχή σε τιμητικές εκδηλώσεις, για την αδελφοποίηση Καλαμάτας-Lowell.

Υπογράφηκε η αδελφοποίηση -Στο Δημαρχείο του Lowell υψώθηκε η σημαία του Δήμου Καλαμάτας

Σήμερα το πρωί είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης με το Δήμαρχο Sokhary Chau, με τον οποίο υπογράφηκε και η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, ενώ αντηλλάγησαν και αναμνηστικά δώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δημαρχείο του Lowell υψώθηκε τόσο η ελληνική σημαία όσο και η σημαία του Δήμου Καλαμάτας!

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στο Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο, το αρχαιότερο Ελληνικό Σχολείο των ΗΠΑ, καθώς και προσκύνημα στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδας, τον πρώτο στις ΗΠΑ Βυζαντινό Ορθόδοξο ναό.

“Ένα ιστορικό γεγονός-Δυο ιστορικές πόλεις”

“Αδελφές πόλεις” αναγράφεται στο φυλλάδιο της αμερικανικής πόλης, στεφανωμένα με δύο κλαδιά ελιάς, αποκαλώντας μάλιστα την Καλαμάτα ως “πριγκίπισσα της Πελοποννήσου”! “Ένα ιστορικό γεγονός- δύο ιστορικές πόλεις” αναγράφεται επίσης στο φυλλάδιο που συνοδεύεται από τις εικόνες των δημαρχείων της Καλαμάτας (το ιστορικό) και του Lowell.

“Οι Έλληνες ομογενείς άνοιξαν την αγκαλιά τους και μάς αγκάλιασαν” δήλωσε στο messiniaLive ο Δήμαρχος Καλαμάτας, επισημαίνοντας τη μεγάλη ελληνική κοινότητα που έχει το Lowell, αλλά και τη θερμή υποδοχή που τους έγινε από τη Δημοτική Αρχή της αμερικανικής πόλης. Ο Δήμαρχος εμφανίστηκε σίγουρος για τις προοπτικές που ανοίγονται για την Καλαμάτα με την αμερικανική πόλη του Lowell, και προσβλέπουν σε συνεργασία στον τουρισμό, την εκπαίδευση, το εμπόριο και τις τεχνολογίες.

Μαίρη Περδικέα

To Top