ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκαινιάζεται σήμερα από δύο υπουργούς το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών Καλαμάτας

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ-ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 και ώρα: 11.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης – Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) Ν. Μεσσηνίας από τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Το γραφείο είναι εντός του ιστορικού Δημαρχείου, επί της οδού Αριστομένους, σε χώρο που έχει παραχωρήσει δωρεάν ο Δήμος. Το Κέντρο στελεχώνουν δύο υπάλληλοι, αποσπασμένοι από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Δήμο Οιχαλίας.
Πρόκειται για τη Βενετία Μπιτσάνη, ΠΕ Διοικητικού, αποσπασθείσα από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Νικόλαο Γεωργαντά, ΠΕ Διοικητικού, αποσπασθέντα από το Δήμο Οιχαλίας, οι οποίοι θα στελεχώσουν το Κέντρο για την υποστήριξη των δανειοληπτών.

Η ανακατασκευή και η επίπλωση του χώρου βάρυναν το Δημοτικό Προϋπολογισμό.
Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας και εκείνων όλης της Μεσσηνίας.

ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΙΚΑ

Επίσης,όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας, νωρίτερα στις 11.00 ,ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου θα συναντήσει τον δήμαρχο Καλαμάτας στο Νέο Δημαρχείο όπου θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την οικονομική ανάπτυξη και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου και της περιοχής.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών παρέχουν συμβουλές σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης.

Ειδικότερα, επισημαίνουν στους δανειολήπτες τη δυνατότητα α) εξωδικαστικού συμβιβασμού μέσα από την αξιοποίηση ενώσεων καταναλωτών, διαμεσολαβητών, του Συνηγόρου του Καταναλωτή και των Επιτροπών Φιλικού Διακανονισμού, β) προδικαστικού ή δικαστικού συμβιβασμού μέσω της ένταξης στον νόμο Κατσέλη και γ) χρήσης του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.

Ενημερώνουν επίσης τους δανειολήπτες για τους πλειστηριασμούς, τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, αλλά ακόμη και για τη νομοθεσία που ισχύει σχετικά με την πώληση δανείων σε funds.

Εγκαινιάζεται σήμερα από δύο υπουργούς το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών Καλαμάτας
To Top