Εικαστικά

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα: ‘‘ΝΕΡΟ’’

Eγκαινιάστηκε χτες το βράδυ η έκθεση φωτογραφίας με θέμα: ‘‘ΝΕΡΟ’’, που συνδιοργανώνουν με μια όμορφη συνεργασία, η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (Φ.Ο.ΚΑΛ) και η Φωτογραφική Ομάδα Σάμου (ΦΩΤ.Ο.Σ).

Η έκθεση περιλαμβάνει 37 φωτογραφίες, οι 17 από την Καλαμάτα και οι 20 από την Σάμο.
Στο MessiniaLive.gr εκτός από τον οικοδεσπότη Νίκο Ηλιόπουλο, μίλησε κι ο πρόεδρος της Φωτογραφικής ομάδας Σάμου που αριθμεί 110 μέλη, ο Κώστας Βέβας.
Η συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασιών που η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας έχει ξεκινήσει κι επιδιώκει να συνεχίσει με συλλόγους, ομάδες και λέσχες φωτογραφίας από όλη την Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργική ενασχόληση, άσκηση και προβολή της φωτογραφικής τέχνης.

Σκοπός της έκθεσης είναι, πέρα από την καλλιτεχνική επικοινωνία και τη δημιουργική συνεργασία κι έκφραση των μελών των φωτογραφικών ομάδων Καλαμάτας και Σάμου, να καταδείξει την καθοριστική συμβολή του νερού στη ζωή και την ανάπτυξη κάθε φυτικού και ζωικού οργανισμού, συνεπώς και του ανθρώπου. Σε αυτό, άλλωστε, ο άνθρωπος οφείλει όχι μόνο την ύπαρξή του ως βιολογικού όντος αλλά και την προσωπική, κοινωνική και πνευματική πρόοδό του, καθώς το υγρό στοιχείο ανέκαθεν αποτελούσε πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης και δρόμο επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλους πολιτισμούς, σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοικτή στο κοινό έως τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 τις ώρες λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

‘‘…Τα ποτάμια του σύμπαντος,
δεν έχουνε κοίτες. Βυθίζονται.
Τρέχουνε μέσα από σένα…’’
Νικηφόρος Βρεττάκος

Διάρκεια έκθεσης: 2 έως 11 Δεκεμβρίου 2017 Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9:00 – 13:00 & 18:00 Κυριακή: 18:00 – 21:00

To Top