Τουρισμός

Eγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας στο Αεροδρόμιο

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, το αναβαθμισμένο Τουριστικό Περίπτερο (info kiosk) του Δήμου Καλαμάτας στο Αεροδρόμιο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο διαδραστικό περίπτερο, που παρέχει στους επισκέπτες του Διεθνή Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας όλες τις πληροφορίες για τα αξιοθέατα, την ιστορία, τα καταστήματα εστίασης, τις εκδηλώσεις, και άλλες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή μας.

Το τουριστικό περίπτερο εκτός από τα ενημερωτικά φυλλάδια, διαθέτει διαδραστική οθόνη αφής που μέσω της πλατφόρμας mobi messinia, και της ευγενικής χορηγίας του εμπνευστή της Χρήστου Κωτσιόβενου, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να “περιηγηθεί” στα αγγλικά και στα ελληνικά στην πόλη της Καλαμάτας, και να πάρει μια πρώτη γεύση της περιοχής μας.

363519405 634021795459645 4540208408195258011 n

 Βασιλόπουλος: “Από την πρώτη στιγμή θέσαμε την εξωστρέφεια και την προβολή της πόλης μας σε προτεραιότητα” 

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τον τουρισμό και την τουριστική προβολή της πόλης, επισήμανε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Η Καλαμάτα διαθέτει μια έντονη αναπτυξιακή δυναμική και οι προοπτικές για την περιοχή μας είναι σαφώς μεγαλύτερες. Αυτό φαίνεται άλλωστε μέσα από τη συμμετοχή μας στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης, μέσα από τη συνεργασία και την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας, μέσα από τα έργα που είτε υλοποιούνται, είτε βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία, είτε αξιολογούνται. Έργα που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Εμείς, ως δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε την εξωστρέφεια της πόλης μας σε προτεραιότητα, την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος σε προτεραιότητα. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε και την Αντιδημαρχία Τουρισμού, διευρύναμε την Επιτροπή Τουρισμού, διπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό που διαθέτουμε κάθε χρόνο για την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος.

Έτσι ήρθε μέσα από αυτό το marketing plan που έγινε, την ευρεία διαβούλευση από την οποία προέκυψε το σήμα της Καλαμάτας. Τώρα ετοιμάζουμε τη στρατηγική για την κρουαζιέρα, ως Δήμος Καλαμάτας, και πολλά άλλα που πρέπει να τα υλοποιήσουμε, για να προβάλουμε την πόλη μας την περιοχή μας και την περιφέρειά μας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουμε και παρουσιάζουμε σήμερα και το νέο τουριστικό μας περίπτερο, το info kiosk, ένα μοντέρνο περίπτερο, smart, που θα δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες όλο το 24ωρο να λαμβάνουν πληροφορίες, να ενημερώνονται. Εμείς θα έχουμε και υπαλλήλους που θα βρίσκονται εδώ και θα εξυπηρετούν τον κόσμο. Ένας μοντέρνος χώρος δημιουργήθηκε στο Αεροδρόμιο. Χαιρόμαστε που προχωράει και η διαδικασία παραχώρησης του Αεροδρομίου. Σύντομα θα έχουμε τη β’ φάση, αυτό θα απογειώσει την περιοχή μας και την περιφέρεια όταν θα αναβαθμιστεί το Αεροδρόμιο μας.

Οι προσπάθειες του Δήμου θα συνεχιστούν σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία, με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τον Εμπορικό Σύλλογο, με όλους αυτούς τους φορείς, για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την περιοχή μας. Το περίπτερο αυτό δημιουργήθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας, και μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, που προανέφερα, για να προβάλλουμε συγκεκριμένα θέματα στην περιοχή μας. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι μέσα από το smart περίπτερο θα μπορεί και ο κόσμος να γνωρίσει την προσπάθεια αυτή που γίνεται από τον Δήμο μας, που αφορά τις 100 κλιματικά έξυπνες και ουδέτερες πόλεις”.

363699853 962064191718419 6246181462336778827 n

Μπασακίδης: “Το ίδιο ψηφιακό μέσο θα δημιουργηθεί και στο Ιστορικό Κέντρο και στην Παραλία”

Στην προσθήκη ακόμα δύο info kiosk μέσα στην πόλη της Καλαμάτας αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης: “Στο Αεροδρόμιό μας σήμερα, που είναι μια από τις πύλες εισόδου των επισκεπτών μας στην περιοχή μας, δημιουργήθηκε το μέσο εκείνο που προσφέρει την ενημέρωση από όλη την περιοχή. Το λέω αυτό για να τονίσω την αξία όλων όσων βρίσκονται πίσω από αυτό, όλων όσων παράγουν περιεχόμενο, όλων όσων αναδεικνύουν τα αξιοθέατα και τα θετικά στοιχεία που έχει η περιοχή μας στους επισκέπτες της. Το ίδιο θα γίνει και στο Ιστορικό Κέντρο και στην Παραλία. Και τα τρία μαζί θα είναι ένα συνεκτικό δίκτυο που θα προσφέρουν υπηρεσίες για όσους μετακινούνται στην πόλη, είτε είναι από το εξωτερικό είτε ντόπιοι, ώστε να έχουμε μείωση των άσκοπων μετακινήσεων, ο καθένας να βρίσκει ό,τι θέλει χρησιμοποιώντας αυτά τα ψηφιακά μέσα”.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε και η Αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Βιβή Βλάχου, που χαρακτήρισε ως “στολίδι” το νέο αναβαθμισμένο info kiosk, δηλώνοντας ότι “ο Δήμος Καλαμάτας πρωτοπορεί ξεκινώντας μέσα από το Αεροδρόμιο τη χρήση έξυπνων μέσων ενημέρωσης του κοινού”. Ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον Δήμο Καλαμάτας και τις υπηρεσίες του, για την αμέριστη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων κατά καιρούς προκύπτουν στον χώρο του Αεροδρομίου.

Τα συγχαρητήριά του και την ικανοποίησή του εξέφρασε εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο αντιπρόεδρός του Παύλος Κρανιώτης, ο οποίος υπογράμμισε τον κοινό στόχο για επέκταση της τουριστικής σεζόν, μέσα από την ευρύτερη προβολή της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, γεγονός που επιτυγχάνεται και από το info kiosk, και τις πληροφορίες που παρέχει στους επισκέπτες του Αεροδρομίου.

Τα εύσημα στον Δήμαρχο απέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής στην ενημέρωση των επισκεπτών της περιοχής μας. Αναγνωρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να καταστεί η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή τουριστικός προορισμός. Όπως υπογράμμισε, χρειάζεται μεγάλος αγώνας και προσπάθεια που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων, και εξέφρασε τη συστράτευσή του σε αυτή την προσπάθεια, δίνοντας τα συγχαρητήριά του στον Δήμαρχο.

Στα εγκαίνια του τουριστικού περιπτέρου παρευρέθηκαν η Αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Βιβή Βλάχου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Πατριαρχέας, ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Κρανιώτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, Γιάννης Κολοβός, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπασακίδης, Μαρία Αγγελή, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Αναστάσης Σκοπετέας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας κ.ά.

Δημοφιλέστερα

To Top