ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγιναν στην πλατεία Φραγκόλιμνας τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Στο αίτημα της Αρμενικής Κοινότητας της Καλαμάτας για την κατασκευή ενός μνημείου αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Αρμενίων κατά το έτος 1915, ανταποκρίθηκε ο Δήμος Καλαμάτας. Έτσι σήμερα Κυριακή 17 Νοεμβρίου τελέσθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Κεγάμ Χατσεριάν.

Στο επίκεντρο του Μνημείου βρίσκεται ένας σταυρός σκαλισμένος σε κόκκινο μάρμαρο από την Αρμενία, το χρώμα του οποίου συμβολίζει το αίμα των Αρμενίων, που μαρτύρησαν εξαιτίας της γενοκτονίας.

Στα αποκαλυπτήρια και στη θεία Λειτουργία παραβρέθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου και της Εθνικής Επιτροπής Αρμενίων Ελλάδος.

Είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Κεγάμ Χατσεριάν, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου των Εφεσίων, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στην Αρμενική Κοινότητα Καλαμάτας, για την τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους.

Έγιναν στην πλατεία Φραγκόλιμνας τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
To Top