ΚΟΙΝΩΝΙΑ

‘Εφυγε από τη ζωή ο Τάκης Αναστόπουλος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από τρίχρονη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 71 ετών ο πολιτικός επιστήμονας με μακρά θητεία στην Ευρώπη Τάκης Αναστόπουλος. Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός λόγω του χαρακτήρα του, άνθρωπος δημοκρατικός, δυναμικός, με πολυσχιδή δράση, γνήσιος ευρωπαϊστής.

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1948 στην Καλαμάτα το 1948 και σπούδασε στην Αθήνα και το Στρασβούργο Πολιτικές Επιστήμες και ειδικεύτηκε στα ευρωπαϊκά θέματα.
Ήταν μέλος της ομάδας διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΟΚ στο υπουργείο Συντονισμού (1977-1981). Από το 1981 και για πάνω από τριάντα χρόνια εργάστηκε στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ως ειδικός σε θέματα θεσμικών σχέσεων.

Διατέλεσε Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τον Μάιο του 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά στις ευρωεκλογές.
Αντιπρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της πολιτικής κίνησης “Πολιτεία 2012”, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.
Συμμετείχε και στην Επιτροπή του Νίκου Αλιβιζάτου

Ο Τάκης Αναστόπουλος είχε δημοσιεύσει πεζά κείμενα, ποιήματα, πολιτική αρθρογραφία και παρεμβάσεις ουσίας.
(2012) Άνεμος θωπευτικός, Γαβριηλίδης
(2000) Ιστορία δίχως τέλος, Γαβριηλίδης
(1998) Άνω τελεία, Γαβριηλίδης
Η γλώσσα, ο τόπος, ο χρόνος [Τάκης Αναστόπουλος, Άνεμος θωπευτικός], Περιοδικό “Πόρφυρας”, τχ. 146, Ιανουάριος-Μάρτιος 2013

Καλό ταξίδι Τάκη…

‘Εφυγε από τη ζωή ο Τάκης Αναστόπουλος
To Top