ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Οι εκδηλώσεις απόψε για την πανσέληνο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας συμμετέχει για μια ακόμα χρονιά στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με τις παρακάτω εκδηλώσεις για απόψε:

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017:

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος στον προαύλιο χώρο του ανακτόρου Νέστορος, με έργα από το ρεπερτόριο της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης (ιταλικό τραγούδι). Συμμετέχει η υψίφωνος Ευτυχία Δημητρακοπούλου και διευθύνει ο αρχιμουσικός Ιωάννης Σταθόπουλος.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει κλειστός και θα ανοίξει μόνο μετά το πέρας της συναυλίας, επισκέψιμος έως τις 00.30. Ελεύθερη είσοδος.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017:

Κονσέρτο εγχόρδων από τη Βιεννέζικη ορχήστρα “Young Masters Orchestra” στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, η Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη».
Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μόνο από την είσοδο έως το αρχαίο θέατρο.

Κάστρο Καλαμάτας

Επιπλέον στις 7 Αυγούστου 2017 ο αρχαιολογικός χώρος Κάστρου Καλαμάτας θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γιορτάζει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Οι εκδηλώσεις απόψε για την πανσέληνο
To Top