Chef Stories

Εύκολη συνταγή για νόστιμα μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που συνήθως φτιάχνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων. Ακολουθεί μια βασική συνταγή για μελομακάρονα:

Υλικά:

  • Για τα μελομακάρονα:
    • 250 γραμμάρια αλεύρι
    • 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
    • 1/2 φλιτζάνι χυμό κρασιού
    • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
    • 1 αυγό
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι:
    • 1 φλιτζάνι νερό
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 1 φλιτζάνι μέλι
    • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατέψτε το αυγό, το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό κρασιού και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Συνδυάστε τα υγρά με τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  5. Φτιάξτε μικρές σφαίρες με τα χέρια σας και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  6. Ψήστε τα μελομακάρονα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάστε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι, θερμάνετε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  8. Όταν τα μελομακάρονα είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και κατόπιν βουτήξτε τα στο ζεστό σιρόπι.
  9. Αφήστε τα μελομακάρονα να απορροφήσουν το σιρόπι για περίπου 10-15 λεπτά.
  10. Σερβίρετε και απολαύστε τα νόστιμα μελομακάρονα!

Καλή απόλαυση!

Εύκολη συνταγή για νόστιμα μελομακάρονα

Δημοφιλέστερα

To Top