Αθλητισμός

Το «ευχαριστώ» της Μπικόφ στην ΚΟΕ

Με ανάρτησή της στο facebook η Μάνια Μπικόφ ευχαρίστησε το ΔΣ της ΚΟΕ και τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο για την αντιμετώπιση της ομοσπονδίας στην καταγγελία της.

Η πρώην αθλήτρια του πόλο με ανάρτησή της πριν λίγα 24ωρα κατήγγειλε τη σeξουαλική βία που υπέστη όταν ήταν ακόμη εν ενεργεία.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μάνιας Μπίκοφ:

«Χθες το πρωί επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλος, σχετικά με την δημοσιοποίηση της ιστορίας μου και με κάλεσε στην ομοσπονδία, όπου και ακολούθησε μια πολύωρη συζητηση, με τον ίδιο, τον ΓΓ και την εκτελεστική επιτροπή.

Δεν σας κρύβω ότι στον χρόνο που μεσολάβησε έως τη συνάντησή μας κ έχοντας στο μυαλό μου την απαράδεκτη ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, δεν ήξερα τι έπρεπε να περιμένω.

Φτάνοντας με τον Σπύρο και μετά την πρώτη επαφή, ο πρόεδρος, πήρε τον λόγο και μου εξέφρασε αμέσως την αμέριστη συμπαράσταση του ίδιου και της Ομοσπονδίας, καταδικάζοντας απόλυτα το γεγονός.

Έκανε ξεκάθαρο ότι η ομοσπονδία είναι πλήρως δίπλα μου σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την έκταση που επιθυμώ να δώσω κ όσο μακριά κι αν θέλω να το προχωρήσω, ως επίσης παρέχοντάς μου νομική υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Εγώ από την πλευρά μου, έκανα σαφές ότι ο σκοπός της ανάρτησης μου ήταν κ παραμένει ο ίδιος.

Μέσα από την δική μου εμπειρία να δημοσιοποιηθεί μια πραγματικότητα, η οποία συμβαίνει και στον αθλητισμό όπως δυστυχώς και σε κάθε τομέα της κοινωνίας, να στηρίξω την γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου, να ενθαρρύνω όποιον και όποια έχει υποστεί βία οιαδήποτε μορφής να βρει το θάρρος να μιλήσει αλλά κυρίως να ξεκινήσουν επιτέλους δράσεις από την πολιτεία κ άλλους φορείς ώστε να μην βρεθει ποτέ ξανά άλλος άνθρωπος σε παρόμοια θέση, ούτε στον αθλητισμό ούτε πουθενά.

Τα περιστατικά αυτά δεν πρέπει να στιγματίσουν τον ίδιο τον αθλητισμό ούτε τα αθλήματα τα οποία υπηρετήσαμε ή υπηρετούμε. Πρέπει όμως σίγουρα κάθε τέτοια άνομη ενέργεια να βγει στην επιφάνεια και να τιμωρηθεί κάθε υπεύθυνος.

Θα ευχαριστήσω λοιπόν δημόσια το ΔΣ της ομοσπονδίας και θα το συγχαρώ για την παραδειγματική αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού θέματος».

ΚΟΕ: Ανακοίνωση σχετικά με τις καταγγελίες παρενόχλησης που αφορούν στον υγρό στίβο

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος είχε συνάντηση χθες με την πρώην πολίστρια Μάνια Μπικόφ μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως σημειώνεται, η καταγγελία της πρώην πολίστριας αφορά διάστημα κατά το οποίο ήταν άλλη διοίκηση στην ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ

Σχετικά με τις αναφορές των τελευταίων ημερών για αθλήτριες της υδατοσφαίρισης και της τεχνικής κολύμβησης, που υπέστησαν σεξουαλική βία όπως οι ίδιες κατήγγειλαν, στην διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας, από την ΚΟΕ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η πρώην διεθνής υδατοσφαιρίστρια Μάνια Μπικόφ, συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλο και συζήτησαν σχετικά για το συμβάν που ανάγεται στην περίοδο (Σεπτέμβριος 1990-Δεκέμβριος 1994) κατά την οποία η νυν διοίκηση ΔΕΝ ήταν στην ηγεσία της ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στην Μάνια Μπικόφ, επισημαίνοντας ότι έχει την απόλυτη στήριξη του ιδίου και της Ομοσπονδίας.

Σε ότι αφορά την πρώην αθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου, η περίπτωση της αφορά περίοδο πριν 30 χρόνια, κατά την οποία το άθλημα ανήκε σε άλλη αθλητική ομοσπονδία (ΕΟΥΔΑΑΤΚ). Στην ΚΟΕ, η τεχνική κολύμβηση, εντάχθηκε το 2010.

Η ΚΟΕ, δηλώνει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι περιστατικά σεξουαλικής ή μη βίας στο χώρο του Αθλητισμού, πέραν του ότι καταδικάζονται, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο χώρος που πρεσβεύει τα ύψιστα και διαχρονικά ιδανικά του Ολυμπισμού, να παραμείνει μακριά από τέτοιες αποτρόπαιες πρακτικές και συμπεριφορές.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΚΟΕ δηλώνει, πως βρίσκεται στο πλευρό της Σοφίας και κάθε Σοφίας του Ελληνικού Αθλητισμού που κρατά ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας, στα διεθνή φόρα, όσο και αν επιχειρείται να τον απαξιώνουν με μέθοδες και πρακτικές αντιδημοκρατικών συμπεριφορών.

Καλούμε και προτρέπουμε τους αθλητές και αθλήτριες, τα σωματεία, τους προπονητές, τους γονείς, όλους της οικογένειας των αθλημάτων μας, να αποκαλύπτουν εν τη γενέσει τους σχετικά αποτρόπαια και καταδικαστέα περιστατικά. Θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη από πλευράς της Ομοσπονδίας μας.

 

Το «ευχαριστώ» της Μπικόφ στην ΚΟΕ
To Top