Αθλητισμός

«Έχει ραγίσει το γυαλί ΕΠΟ-Πογέτ, δεν αποκλείεται να πάει με άλλον προπονητή στο Euro 2024 η Εθνική ομάδα»

Σάλος προκλήθηκε με το δημόσιο… παράπονο που έκανε ο Γκουστάβο Πογέτ για συνεργάτη του και τη μη πληρωμή του από την ΕΠΟ.

Όπως είναι λογικό, η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη και σύμφωνα με το Sport-fm, δεν αποκλείεται η Εθνική να πάει με άλλον προπονητή στο Euro 2024, αν φυσικά προκριθεί στην τελική φάση.

«Θα μπορούσε ο προπονητής να αποφύγει να πει αυτό για τον συνεργάτη του. Το θέμα έπρεπε να λυθεί εκ των έσω. Ο ίδιος ο Πογέτ, λέγεται, πως προσπάθησε να τακτοποιήσει το θέμα του συνεργάτη του, ο οποίος δεν μπορεί να πληρωθεί αν δεν βγάλει ελληνικό ΑΦΜ. Πάντως σε άλλα πράγματα, όπως ότι η Εθνική ομάδα δεν έχει προπονητικό κέντρο, έχει δίκιο ο Πογέτ», ανέφερε ο ρεπόρτερ της Εθνικής ομάδας.

«Στο συμβόλαιο του Πογέτ υπήρχε όρος που προβλέπει αυτόματη ανανέωση σε περίπτωση συμμετοχής στα playoffs του Μαρτίου. Αντίθετα, δεν υπάρχει πρόβλεψη για αυτόματη ανανέωση εφόσον η Εθνική ομάδα περάσει στα τελικά. Μπορεί να πάει και με άλλον προπονητή στο Euro. Δεν είναι απίθανο να έχουμε το πρωτοφανές να περάσουμε στα τελικά και να πάμε με άλλον προπονητή. Στη σχέση του Πογέτ με την ΕΠΟ μοιάζει να έχει ραγίσει το γυαλί. Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε δηλώσει και ο ίδιος ανοιχτός σε προτάσεις. Το θέμα είναι να μην επηρεαστούν τα αποδυτήρια της ομάδας», πρόσθεσε.

Αιχμές Πογιέτ κατά της ΕΠΟ: «Ο βοηθός μου αποχώρησε γιατί είναι 8 μήνες απλήρωτος»

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα (13/11) σε δηλώσεις που έκανε ο Πογέτ αποκάλυψε το θέμα που υπάρχει με τη μη πληρωμή του βοηθού του από την ΕΠΟ.

Επίσης, έκανε αναφορά και το προπονητικό κέντρο που δεν έχει στη διάθεσή της η Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκουστάβο Πογιέτ

Για τις ερχόμενες αναμετρήσεις της Ελλάδας:

«Έχω καλέσει 32 παίκτες και οι 31 είναι εδώ. Δεν θα έχουμε καιρό για τις προπονήσεις οπότε πρέπει να τους δω. Δεν κοιτάμε τη Γαλλία, από το Σάββατο θα είμαστε εδώ. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα playoffs του Μαρτίου».

Για τη Γαλλία:

«Θα χρησιμοποιήσουμε το ματς με τη Γαλλία σαν τεστ, για το πως μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε καλύτερες ομάδες»

Για τις αλλαγές στα επόμενα ματς:

«Με την Ολλανδία είδαμε πράγματα που θέλαμε, τα θέλουμε και με τη Γαλλία».

Για τα πολλά προπονητικά κέντρα που αλλάζει η ομάδα:

«Προσπαθώ να πείσω τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για να αποκτήσουμε προπονητικό κέντρο. Αλλά υπάρχει και ένα όριο στο τι μπορώ να κάνω. Η σχέση με τους φιλάθλους είναι σε πολύ καλό σημείο και θα πρέπει να παίξουμε δίχως αυτούς.

Για τον βοηθό του:

«Ενημερώνω πως ο Μαουρίσιο Ταρίκο δεν είναι εδώ γιατί είναι απλήρωτος για οκτώ μήνες, επομένως δεν είναι εδώ»

«Έχει ραγίσει το γυαλί ΕΠΟ-Πογέτ, δεν αποκλείεται να πάει με άλλον προπονητή στο Euro 2024 η Εθνική ομάδα»
To Top