Παιδί

«Έχε το νου σου στο παιδί»: Ενημερωτική καμπάνια στον Δήμο Πύλου-Νέστορος για θέματα παιδικής κακοποίησης

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ “ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ” ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος στα πλαίσια της δράσης «Έχε το νου σου στο παιδί» πρόκειται να επισκεφθεί σταδιακά το σύνολο των Σχολείων της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, προκειμένου να ενημερώσει τους Εκπαιδευτικούς σε θέματα κακοποίησης ανηλίκων. Οι παρουσιάσεις – ενημερώσεις είναι προγραμματισμένες ημέρα Σάββατο και ώρα 11η πρωινή, αρχής γενομένης από την 12η Μαρτίου 2022. Υπεύθυνη των παρουσιάσεων θα είναι η κ. Αντωνία Σκόκου – Κοινωνική Ανθρωπολόγος.

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Οι Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων γνωρίζουν ότι η διδασκαλία είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Η ορθή «αποκρυπτογράφηση» της συμπεριφοράς του «παιδιού σε κίνδυνο», αποτελεί ένα σημαντικό βήμα  για την προστασία του καθώς η πραγματικότητα έχει δείξει ότι η κακοποίηση τις περισσότερες φορές δεν γίνεται αντιληπτή. Γι’ αυτό και θεωρείται επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας με τους Εκπαιδευτικούς προκειμένου να δημιουργήσουμε από κοινού μια ασπίδα προστασίας και ασφάλειας για κάθε παιδί.

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με το φαινόμενο της κακοποίησης ανηλίκων, η ανάδειξη των διαστάσεων της κακοποίησης και η κατάθεση πρακτικών προτάσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Με αγάπη προς το Παιδί και σεβασμό προς τα δικαιώματά του, στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας άλλης κουλτούρας στην εκπαιδευτική πραγματικότητα.

ΚΑΡΒΕΛΑΣ: “ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ”

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε μια χρονική συγκυρία, που διαμορφώνεται από δύσκολες συνθήκες στην λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας, επιβεβαιώνουμε την δέσμευσή μας προς όλη την σχολική κοινότητα ότι συνεχίζουμε να είμαστε αρωγοί στην κοινή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του διδακτικού έργου στα σχολεία του Δήμου μας.

Ευελπιστούμε ότι οι Εκπαιδευτικοί του Δήμου μας θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή, στην προσπάθεια αποκάλυψης περιστατικών κακοποίησης, σπάζοντας τη σιωπή και φωτίζοντας το σκοτάδι των παιδιών μας.»

«Έχε το νου σου στο παιδί»: Ενημερωτική καμπάνια στον Δήμο Πύλου-Νέστορος για θέματα παιδικής κακοποίησης
To Top