ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας: 43 μονάδες αίματος στην εθελοντική αιμοδοσία

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ: 43 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου Καλαμάτας, στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου της ακτής, εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου της πόλης από τις 9 το πρωί έως και την μία το μεσημέρι.

Η αιμοδοσία απέφερε 43 μονάδες αίματος, αριθμός που είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός, αν σκεφτούμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η ημέρα ήταν εργάσιμη και οι ώρες δεν διευκόλυναν πολλούς να έρθουν να δώσουν αίμα.
Υπεύθυνη αιμοδοσίας ήταν η Επιμελήτρια Α' του Νοσοκομείου, Ιατρός κ.Καπόγλη – Μανδηλάρη Αγγελική.
Παρόλα αυτά η συνεισφορά των αιμοδοτών ήταν εξαιρετική και δείχνει ότι ο εθελοντισμός στο θέμα της αιμοδοσίας έχει ανοδική πορεία στην πόλη μας.
Σχεδόν όλοι οι φορείς και ιδιώτες έχουν οργανώσει αιμοδοσίες και το κίνημα προσφοράς αυξάνεται.

Συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια ήταν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμάτας "ΑΡΙΩΝ", η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας.
Xoρηγοί ήταν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τα αθλητικά καταστήματα COSMOS του κ.Βλαχονικολού.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

Και επειδή οι ανάγκες είναι μόνιμες και αυξανόμενες, λειτουργεί Υπηρεσία ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ του Γ.Ν Καλαμάτας, στο υπόγειο του κτιρίου και διενεργεί αιμοληψίες από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί 08:30 – 13:30 απόγευμα 18:00 – 20:00.. Απαραίτητο να έχετε μαζί σας τον αριθμό του ΑΜΚΑ σας.
Τηλέφωνο: 2721363153

To Top