Τουρισμός

Δυτική Μάνη: Restart σε δύο μέρες για τα καταστήματα εστίασης-Αισιοδοξία για ανάκαμψη

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΡΗΜΙΑΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ

Απόλυτα προετοιμασμένοι και με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν οι επιχειρηματίες και οι καταστηματάρχες στην Δυτική Μάνη το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους, μετά το αναγκαστικό Lockdown λόγω κορονοϊού. Οι δρόμοι της Καρδαμύλης, της Στούπας, αλλά και του Αγίου Νικολάου, ακόμα και σε ώρες αιχμής είναι ακόμα άδειοι και η εικόνα ξενίζει, ειδικά αυτές τις ημέρες που υπό άλλες συνθήκες θα γινόταν το αδιαχώρητο.

“ΠΑΓΩΣΕ” Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ-ΣΤΟΥΠΑ-ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Ένας κατεξοχήν τουριστικός Δήμος “πάγωσε” για πάνω από 2 μήνες, μετά το αναγκαστικό lockdown που επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση. Το Πάσχα και η πρώτη ανοιξιάτικη περίοδος του Μαΐου έχουν ήδη χαθεί.  Τα περισσότερα καταστήματα εστίασης αλλά και τα ξενοδοχεία άνοιγαν ήδη από την 1η Απριλίου, για μια σεζόν διευρυμένη μέχρι και τον Οκτώβριο. Φέτος δυστυχώς η συγκυρία του κορονοϊού συρρικνώνει κατά πολύ τη σεζόν, και το τζίρο των επαγγελματιών που βασίζονται στον τουρισμό. 

Ελάχιστα καταστήματα είναι ανοικτά, τα παράθυρα είναι ακόμα κλειστά και τα νάιλον του χειμώνα καρφωμένα στις πόρτες…

RESTART ΣΕ ΔΥΟ 24ΩΡΑ: ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Ήδη έχουν αρχίσει εντατικές προετοιμασίες στα καταστήματα, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες, ώστε την Δευτέρα να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες μετά από ένα μεγάλο διάστημα κλεισίματος. Προετοιμασίες γίνονται και στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα της περιοχής για το επόμενο διάστημα.

Το Μessinialive βρέθηκε στην Καρδαμύλη και κατέγραψε τις απόψεις επαγγελματιών, οι οποίες συγκλίνουν στον ίδιο απολογισμό: στο τρίμηνο που πέρασε όλοι δήλωσαν ότι “χάθηκαν” οι διακοπές του Πάσχα, όπου χιλιάδες επισκέπτες επιλέγουν τη Μάνη, η μεγάλη αθλητική διοργάνωση Taygetos Challenge 2020, αλλά και το Καρδαμύλη jazz festival, με την περιοχή να χάνει αρκετά έσοδα και οι εργαζόμενοι χωρίς αντικείμενο απασχόλησης.

Παρόλα αυτά η Μάνη είναι ένας ευλογημένος τόπος, ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της Μεσσηνίας αλλά και της Ελλάδας, μαγνητίζει χιλιάδες Έλληνες και ξένους σχεδόν όλο το χρόνο και σύντομα θα βρει τους καλοκαιρινούς ρυθμούς της.

To Top