ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτική Μάνη: Εγκαινιάστηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Προάστιο

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ 

Παρουσία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Προαστίου Δυτικής Μάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για την εξυπηρέτηση επιχειρησιακών και μόνο, εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από τον Μανιάτη Αρχηγό της Πυροσβεστικής για την βοήθεια του Δήμου.

Καθημερινά 24ωρη θα είναι η λειτουργία του Πυροσβεστικού κλιμακίου, αφού απέχει 40 λεπτά ο πλησιέστερος Πυροσβεστικός σταθμός.

Το Εποχικό Κλιμάκιο θα εδρεύει εντός του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Προαστίου, χώρος που παραχωρήθηκε και εξοπλίστηκε από τον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Η ίδρυση του Κλιμακίου κρίθηκε αναγκαία για την άμεση επιχειρησιακή δράση, αφού το σημείο που εδρεύει θεωρείται “στρατηγικό” με καλή εποπτεία στους γύρω ορεινούς όγκους.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος ενώ παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και ο θεματικός Αντ/ρχης Βασίλης Καπέλιος, o Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημέρας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Μαστραγγελλόπουλος, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος και το άγημα της Υπηρεσίας, μέλη της Εθελοντικής ομάδας “ΓΑΙΑ” Μάνης και κάτοικοι της περιοχής.

Να ευχηθούμε η ίδρυση και η λειτουργία του Πυροσβεστικού κλιμακίου να είναι εύρυθμη και ουσιαστική γιατί η περιοχή της Μάνης χρειάζεται προστασία, προφύλαξη και άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Μετά την ανταλλαγή δώρων η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό σύλλογο “Λεύκιππος” .

Φωτό – video Σταύρος Ασημάκος

To Top