ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο οι “μονομάχοι” στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Έληξε σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι η καταληκτική προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Στη μάχη των Επιμελητηριακών εκλογών κατεβαίνουν τελικά 2 συνδυασμοί, το “Νέο Επιμελητήριο” με επικεφαλής τον Γιώργο Γκούμα και 110 υποψηφίους, και το συνδυασμό “Μεσσηνία-Καινοτομία” με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ξυγκώρο με 114 υποψηφίους.

Οι επικεφαλής των δύο συνδυασμών βρέθηκαν σήμερα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση, ενώ πλέον τα βλέμματα στρέφονται σε ένα μήνα από σήμερα στις εκλογές και στον αγώνα που θα κάνουν στο ενδιάμεσο διάστημα οι δύο υποψήφιοι προκειμένου να πείσουν τα μέλη του Επιμελητηρίου για τις θέσεις τους.

Να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός “Νέο Επιμελητήριο” και ο Γιώργος Γκούμας είχε καταθέσει πρώτος χρονικά υποψηφιότητα στις 11 Σεπτεμβρίου, και ο συνδυασμός “Μεσσηνία -Καινοτομία” με τον Βαγγέλη Ξυγκώρο ένα μήνα μετά, στις 13 Οκτωβρίου. Και οι δύο συνδυασμοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν ικανό αριθμό υποψηφίων για να διεκδικήσουν την ηγεσία του Επιμελητηρίου. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, που κρατούσε μέχρι τελευταία στιγμή τα χαρτιά του κλειστά, τελικά δεν υπέβαλε υποψηφιότητα. Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από χρόνια που στις Επιμελητηριακές εκλογές κατεβαίνουν μόνο δύο συνδυασμοί. Αυτό υποδηλώνει συσπείρωση των μελών του Επιμελητηρίου κάτω από τον ένα ή τον άλλο συνδυασμό, και ευελπιστούμε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, ο αγώνας να γίνει με εντιμότητα και αξιοπρέπεια και να μην δούμε φαινόμενα πόλωσης, που συνήθως στην ελληνική πραγματικότητα εμφανίζονται όταν οι “αντίπαλοι” είναι δύο. Είναι βέβαιο ότι οι επικεφαλής των συνδυασμών θα διασφαλίσουν την προεκλογική διαδικασία και ο επιχειρηματικός κόσμος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα δούμε ντέρμπι και χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Άλλωστε ο στόχος- όπως προκύπτει από τις προγραμματικές δηλώσεις των υποψηφίων- είναι κοινός, η αναβάθμιση του Επιμελητηρίου και αυτό ξεκινά πρωτίστως από την προεκλογική διαδικασία.

Όλα λοιπόν θα κριθούν τις επόμενες 30 ημέρες με τους συνδυασμούς να ξεδιπλώνουν τη στρατηγική τους και ορόσημο τις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Μεσσηνία από 7 έως και 10 Δεκεμβρίου.

Μαίρη Περδικέα

Δύο οι “μονομάχοι” στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
To Top