Βιβλίο

Δύο Τετάρτες αφιερωμένες στο βιβλίο από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής, Ευριπίδου 2, η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης «Η Αφύπνιση», με θέμα συζήτησης το βιβλίο «Το γεγονός» της Γαλλίδας συγγραφέως Αnnie Ernaux που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2022. Την παρουσίαση θα κάνει η Λίλα Γκλεγκλέ και θα ακολουθήσει συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων των μελών της Λέσχης.

• Την επόμενη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, οι εκδόσεις Κέδρος και Κίχλη σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, παρουσιάζουν στις 18.30, στην αίθουσα του συλλόγου, τα βιβλία «Κασκόλ από κασμίρι» της Ζέτας Κουντούρη και «Ασκήσεις αντοχής στον χρόνο» της Μαρίας Στασινοπούλου. Οι συγγραφείς θα παρουσιάσουν αμοιβαίως η μία το βιβλίο της άλλης και θα ανταλλάξουν απόψεις για συγγραφικά θέματα.

Η Πειραματική Σκηνή έχει παρουσιάσει με επιτυχία και άλλες φορές στο παρελθόν βιβλία των παραπάνω συγγραφέων και είναι τιμή για το σύλλογο που επιλέγουν το φιλόξενο χώρο της Πειραματικής Σκηνής, για να μιλήσουν για τα βιβλία τους. Ακολουθούν τα βιογραφικά τους.

• H Ζέτα Κουντούρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Εργάστηκε ως δικηγόρος και ως μέλος του Επιστημονικού Διδακτικού Προσωπικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φοιτητική Λέσχη του οποίου δίδαξε για δύο χρόνια Δημιουργική Γραφή. Έχει δημοσιεύσει τέσσερα μυθιστορήματα και τέσσερις συλλογές διηγημάτων, μερικά εκ των οποίων έχουν ανθολογηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στον συλλογικό τόμο Αίσθηση γυναίκας, Προσεγγίσεις ζωής. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

• Η Μαρία Στασινοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1945. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαιδεύσεως. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με τη μελέτη και την κριτική της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Έχουν εκδοθεί ερευνητικές εργασίες της για τον Σεφέρη και τον Καβάφη. Έχει εκδώσει τρία βιβλία με σύντομα πεζά. “Κυρία, με θυμάστε;” (Κίχλη, 2010), “Χαμηλή βλάστηση”, “Θάμνοι, πόες και μπονσάι” (Κίχλη, 2018) και Ασκήσεις αντοχής στον χρόνο (Κίχλη, 2021). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και γράφει κριτική βιβλίου στο περιοδικό της Θεσσαλονίκης “Εντευκτήριο” και στην αθηναϊκή Εφημερίδα των Συντακτών.

Δύο Τετάρτες αφιερωμένες στο βιβλίο από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας
To Top