ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο νέες γραμμές από το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας για να καλυφθούν Κηπούπολη και Νησάκι

Σε δύο νέες γραμμές εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού της Καλαμάτας προχωρά το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive, οι νέες γραμμές αφορούν τις περιοχές Κηπούπολης και το Νησάκι. Συγκεκριμένα, η μία γραμμή θα έχει ως εκκίννηση το Πανεπιστήμιο, θα διασχίζει Ηρώων και Ακρίτα και θα καταλήγει στο κέντρο της πόλης.

Η δεύτερη έρχεται να καλύψει ένα επίσης κενό, αυτό στο Νησάκι, διασχίζοντας τη Θεμιστοκλέους. Σήμερα έγινε μια πρώτη συνάντηση και με το Δήμαρχο Καλαμάτας ώστε να ενημερωθεί για τη συγκοινωνιακή μελέτη του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, παρουσία του συγκοινωνιολόγου του Αστικού ΚΤΕΛ, Νότη Παρασκευόπουλου.

Στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκε επίσης η ενίσχυση δρομολογίων στη Ναυαρίνου, σε τμήμα της παραλιακής ζώνης που δεν καλύπτεται μέχρι σήμερα.

Δήμος Καλαμάτας: “Υπό εξέταση νέες γραμμές δημοτικής αστικής συγκοινωνίας”

“Συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, στελεχών του Δήμου και συγκοινωνιολόγων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2020, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

Κατά τη συνάντηση, που ήρθε σε συνέχεια προηγούμενων επαφών του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, αναφορικά με την κάλυψη και αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου της εταιρείας, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο προσθήκης δύο νέων γραμμών δημοτικής αστικής συγκοινωνίας. Οι νέες γραμμές που βρίσκονται υπό εξέταση, στόχο έχουν την κάλυψη νέων περιοχών – γειτονιών, εντός του αστικού ιστού.

Τονίζεται ότι η συζήτηση μεταξύ Δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα συνεχιστεί και το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς εκτός των άλλων αναμένεται να ανοίξει εκ νέου ο διάλογος για ζητήματα που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

To Top