ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυναμικό “όχι” των Συνδικάτων Μεσσηνίας στο “αντιλαϊκό εργασιακό νομοσχέδιο”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Kαλαμάτα: “Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο”, κλιμάκωση της πάλης τώρα για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.
Στην απεργιακή συγκέντρωση συντεταγμένα με τα πανό τους συμμετείχαν το Συνδικάτο υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Ν. Μεσσηνίας, το Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κομπότης Αρης, γραμματέας του συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας όπου τόνισε: “Καμία συνδιαμόρφωση και διάλογος! Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο! κόντρα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που της τρέχουν τα σάλια για την εφαρμογή του νομοσχεδίου, κόντρα στην ανοιχτή υπονόμευση και τα πισώπλατα χτυπήματα στην σημερινή απεργία, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη! Κλιμακώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλείας κάθε σωματείο.
Μας λένε ότι οι απεργίες και οι συλλογικοί αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα, είναι παρωχημένα .αν είναι έτσι, τότε για ποιο λόγο, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν βαλθεί να τους χτυπήσουν;
Να μπούμε όλοι στη μάχη. Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα! Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς. Να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις.
Να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην προσπάθεια να τελειώσουν με τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς. να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους για όσα έρχονται. να αξιοποιήσουμε τα πάντα! οι χώροι δουλειάς και οι γειτονιές να γίνουν χώροι συνελεύσεων, συσκέψεων με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
Και όλα να καταλήγουν στην αναγκαιότητα η εργατική τάξη να απαντήσει δυναμικά, κλιμακώνοντας τις επόμενες ημέρες!
Γιατί με το 8ωρο, την οργάνωση των εργαζομένων, τη συλλογική διεκδίκηση και την απεργία δεν παίζουμε!
Όσα αντεργατικά νομοσχέδια κι αν έρθουν, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα δώσουν απάντηση στους κυβερνώντες και το μεγάλο κεφάλαιο, με τον αγώνα τους μπορούν και να τους αντιμετωπίσουν και να τους νικήσουν”

Αμέσως μετά ακολούθησε μαζική , μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.
Επίσης η πρόταση των σωματείων είναι να κλιμακωθεί η πάλη στις 16 Ιούνη., καταλήγει η ανακοίνωση.

Δυναμικό “όχι” των Συνδικάτων Μεσσηνίας στο “αντιλαϊκό εργασιακό νομοσχέδιο”
To Top