ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δρούγας: Μείωση διδάκτρων στις σχολές της ΦΑΡΙΣ μετά από 20 χρόνια!

Τον απολογισμό της θητείας του ως πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποίησε ο Παντελής Δρούγας, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Η ικανοποίησή του ήταν έκδηλη, κυρίως λόγω της επιτυχημένης και ασφαλούς ολοκλήρωσης του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε φέτος κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και αβέβεαις καταστάσεις και ήταν ένα “στοίχημα” που κερδήθηκε από όλους που το σχεδίασαν, το οργάνωσαν και το στήριξαν.

Ο κ. Δρούγας αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν από τις τρεις καλλιτεχνικές σχολές, το Δημοτικό Ωδείο, τη Σχολή Χορού και το Εικαστικό Εργαστήρι οι οποίες έπεσαν κι αυτές στην δίνη του κορονοϊού, με αρκετές ακυρώσεις και τροποποιήσεις προγραμμάτων, αλλά με θετικό πρόσημο όσες πραγματοποιήθηκαν.

Αναφέρθηκε επίσης στις θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕΚ, στο Καρναβάλι αλλά και στο 1ο Παιδικό Καρναβάλι που έγινε με επιτυχία και στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μείωση των διδάκτρων στις καλλιτεχνικές σχολές της Φάρις, μειώσεις που έχουν να γίνουν στα δίδακτρα εδώ και 20 χρόνια, όπως τόνισε!

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα της ορθής κι οργανωμένης διαχείρισης του Μεγάρου Χορού, το οποίο είναι κοστοβόρο, κι αναμένεται και η πρόσληψη Διευθυντή, με τον κ. Δρούγα να παραπέμπει το θέμα για το άμεσο μέλλον.

Σχετικά με την πιθανή μεταφορά της Δημοτικής Πινακοθήκης “Α. Τάσσος” σε άλλο χώρο, ο πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ είπε ότι “υπάρχουν κάποιες σκέψεις για την αλλαγή στέγης της Πινακοθήκης, εξετάζεται όμως και η βελτίωση του χώρου στον οποίο στεγάζεται τώρα, στην οδό Παπάζογλου στο Ιστορικό Κέντρο, ώστε να παραμείνει εκεί”.

Ο κ.Δρούγας ολοκλήρωσε τον απολογισμό του με την υπενθύμιση για τις εγγραφές στις καλλιτεχνικές σχολές που έχουν ήδη ξεκινήσει, με τα μαθήματα να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου.

To Top