Juniors Food

Δροσιστική γρανίτα καρπούζι

Το άκρως καλοκαιρινό φρούτο σε εκδοχή γρανίτας!

Σε 2’λεπτά φτιάχνουμε το σιρόπι ως εξής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό (1/3 του φλιτζανιού) με τη ζάχαρη (1/3 φλιτζανιού) και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι (5 κούπες κομματάκια καρπούζι), βγάζουμε τα κουκούτσια, και το πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι στο μπλέντερ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικές παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσουν πολύ καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, τοποθετούμε για μερικά δευτερόλεπτα τις παγοθήκες σε ζεστό νερό και η γρανίτα μας ξεκολλάει.
Τα πιτσιρίκια τρελαίνονται για τη γρανίτα σε μορφή παγωτού.
Αγοράστε- εάν δεν έχετε- τις ειδικές ατομικές πλαστικές θήκες για παγωτό ξυλάκι και εκεί τοποθετήστε το μείγμα έως ότου παγώσει.
Εάν οι γονείς προτιμούν τη γρανίτα σε ποτήρι τότε θα πρέπει το μείγμα καρπουζιού να το τοποθετήσουν σε παγοθήκες, και όταν γίνουν τα παγάκια τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε έως ότου αποκτήσουν τη μορφή χιονιού. Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια και γαρνίρουμε και φύλλα μέντας ή δυόσμου.
Ό,τι πρέπει για ημέρες καύσωνα αλλά και ζεστά καλοκαιρινά βράδια!

Δροσιστική γρανίτα καρπούζι
To Top