ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρόσισε για τα καλά και στη Μεσσηνία-Ακόμα και 15 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σημειώθηκε σήμερα σε όλο το Νομό μας. Συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες του καύσωνα η θερμοκρασία έχει πέσει σε κάποιες περιοχές ακόμα και 15 βαθμούς Κελσίου! Στον παρακάτω πίνακα της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καταγράφεται η θερμοκρασία σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, λίγο πριν τις 9 απόψε το βράδυ.

Δρόσισε για τα καλά όπως φαίνεται και στο χάρτη: 20,3 βαθμούς Κελσίου έχουν αυτή την ώρα τα Φιλιατρά, και 20, 9 °C στην Κυπαρισσία, ενώ 18,9 °C στο Κοπανάκι, 20, 8 °C, στα Αρφαρά, και 21,1 °C στην Καρδαμύλη. Ρεκόρ πτώσης όμως σημειώνει η Αλαγονία που έχει (αυτή την ώρα 21.00) 14, 7 βαθμούς Κελσίου! Να σημειωθεί ότι τις μέρες του καύσωνα είχαν καταγραφεί ακόμα και 36 βαθμοί Κελσίου στην περιοχή.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα:

Τους 26,4 °C έφτασε ο υδράργυρος στα Αρφαρά σήμερα το μεσημέρι και είναι και η υψηλότερη στη Μεσσηνία. Πάνε τα 40άρια και τα ρεκόρ ζέστης, καθώς πλέον επιστρέψαμε στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θερμοκρασίας.  Μετά τ’ Αρφαρά ακολουθεί η Καλαμάτα με 26,1 βαθμούς επίσης το μεσημέρι, ενώ η πιο δροσερή περιοχή σήμερα αναδείχτηκε η Αλαγονία με μέγιστη θερμοκρασία τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Μ.Π.

Δρόσισε για τα καλά και στη Μεσσηνία-Ακόμα και 15 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές
To Top