ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε Drone η καταπολέμηση των κουνουπιών στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

Στη  μάχη με τα κουνούπια ρίχτηκε drone που μπορεί να ψεκάσει έως και 20 στρέμματα, και να προσεγγίσει δύσβατες περιοχές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

 Ξεκίνησε η αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών, με εντατικοποιημένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένου και του από αέρος ψεκασμού, μέσω της χρήσης Drone. Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής σε περιοχές του αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2019-2020» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται βάσει προγράμματος, σε όλο το Δήμο, ενώ ο κάθε πολίτης μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα βρει ανηρτημένο το σχετικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

 

https://www.ppel.gov.gr/programma-katapolemisis-kounoupion-1-30-iouniou-2020/

 Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης, σύμφωνα με τον οποίο χρησιμοποιούνται μηχανήματα drone, από τα ειδικά συνεργεία, με τη δυνατότητα να ψεκάσουν ακόμα και σε δύσβατες περιοχές, ώστε να αντιμετωπιστεί ευρύτερα το πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί έκταση έως και 20 στρεμμάτων, δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών.

«Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των κουνουπιών, στην περιοχή μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές εστίες ανάπτυξης των κουνουπιών και να προληφθεί με αυτό τον τρόπο η εμφάνιση εντομομεταδιδόμενων ασθενειών.

Στον χθεσινό ψεκασμό με drone στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Ντιβάρι Γιαλόβης το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι Αντιδήμαρχοι Θεόδωρος Βουγιούκας και Αναστάσιος Χρονόπουλος, ο Τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Πύλου Γιώργος Γιαννούτσος και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ψεκασμός με την χρήση drone για την καταπολέμηση των κουνουπιών διενεργήθηκε σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου σε συνολική έκταση 180 στρεμμάτων στην περιοχή της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας, κοντά στην Πύλο, στην Π.Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί την τριετία 2018 – 2020.

Επίσης, έγινε ψεκασμός με επίγεια μέσα στην αποστραγγιστική τάφρο (συνολικά περιμετρικά ψεκάστηκαν 5 χιλιόμετρα), ενώ οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Οι συγκεκριμένες δράσεις κρίθηκαν απαραίτητες κατόπιν συστηματικών δειγματοληψιών στις περιοχές και πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την έγκριση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Οι αεροεφαρμογές πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την ευχή “στο πλαίσιο της τουριστικής περιόδου και για την προστασία του σημαντικού αυτού οικοτόπου, να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην περιοχή παρέμβασης αλλά και σε όλον τον νομό”.

Σημειώνεται ότι για τυχόν προβλήματα ή πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται:

– Πελοπόννησος Α.Ε.: (τηλέφωνο 2710 557058, φαξ 2710 557060 και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kpelop@otenet.gr)

– Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού χωρίς χρέωση 80011 2444244

Mε Drone η καταπολέμηση των κουνουπιών στο Δήμο Πύλου-Νέστορος
To Top