Υγεία

Δρομολογείται το Κέντρο Υγείας στον Άγιο Ανδρέα

ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018

Δρομολογείται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας στον Άγιο Ανδρέα. Την Παρασκευή 15/12, στις 13.00 το μεσημέρι έγινε υπηρεσιακή συνάντηση στον Άγιο Ανδρέα παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Νικολόπουλου του υποδιοικητή, Δημήτρη Κωστακιώτη, του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ , Αντώνη Ραγκαβά, του αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης, Νίκου Ξαρχάκου, του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Κρασσακόπουλου,του προέδρου της νέας Κορώνης Κώστα Κουφόγιωργα και της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Γιώτας Κοζομπόλη.
Όλοι μετέβησαν στον χώρο όπου προβλέπεται να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ δήλωσε ότι βλέπουν θετικά το θέμα ίδρυσης και λειτουργίας στον συγκεκριμένο χώρο Κέντρου Υγείας που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, καθώς εκτιμάται ότι είναι το κατάλληλο σημείο απόστασης από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο, καθώς ο διοικητής θα επεξεργαστεί το θέμα. Σε επικοινωνία που είχε το MessiniaLIVE με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο της Αίπειας, Ηλία Πετρόπουλο, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση και έχει εντατικά ασχοληθεί με το θέμα, μας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις αυτές, καθώς το θέμα του Κέντρου Υγείας στην περιοχή είναι χρόνιο και σοβαρό.

Πρόκειται για ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής που πλέον φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά και αναμένεται να εξυπηρετήσει έναν μεγάλο όγκο πληθυσμού όλο το χρόνο, και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός της περιοχής με τους επισκέπτες πενταπλασιάζεται, ενώ οι ανάγκες για περίθαλψη και ιατρική φροντίδα καθιστούν επιτακτική την ύπαρξη και λειτουργία στην περιοχή Κέντρου Υγείας. Όπως μας δήλωσε ο Ηλίας Πετρόπουλος, τόσο ο ίδιος όσο και η Δημοτική Αρχή κατέβαλαν επίμονες προσπάθειες όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, και αισθάνεται υποχρεωμένος να ευχαριστήσει για τη θετική εξέλιξη τόσο τη Γιώτα Κοζομπόλη και τον Γιώργο Μπέζο, όσο και τον Παναγιώτη Νικολακόπουλο. Καθοριστική όμως ήταν και η συμβολή της βουλευτή Γιώτας Κοζομπόλη που από την αρχή έδειξε το ενδιαφέρον της και συγκάλεσε τη συγκεκριμένη σύσκεψη-αυτοψία την Παρασκευή στον Άγιο Ανδρέα.

Δρομολογείται το Κέντρο Υγείας στον Άγιο Ανδρέα
To Top