ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Οδήγηση χωρίς αλκοόλ”: Φιλικά αλκοτέστ σε πολίτες απόψε στην πλατεία 23ης Μαρτίου

“ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ” ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, απόψε το βράδυ στις 22.00 διοργανώνεται στην Καλαμάτα και στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, η δράση “Οδήγηση και Αλκοόλ” με πρωτοβουλία και συντονισμό του Παναγιώτη Παπαντωνίου, Συγκοινωνιολόγου Πολιτικού Μηχανικού, Διδάκτορα ΕΜΠ, με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

PRINT 50X70 2017.pdf

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».


Στο πλαίσιο της δράσης, αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας θα κάνουν “φιλικά” αλκοτέστ σε πολίτες συζητώντας για τα επιτρεπτά όρια του αλκοόλ στην οδήγηση. Παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν την ένδειξη στο αλκοολόμετρο την ώρα του τεστ ενώ θα πάρουν και ένα αναμνηστικό δώρο.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για 11η συνεχόμενη χρονιά, για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση.

1 ΣΤΟΥΣ 4 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΕΠΗΡΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛ

Η δράση έχει εξαιρετική σημασία δεδομένου ότι παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Σύμφωνα με φετινή έκθεση του ETSC πανευρωπαϊκά, 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

“Οδήγηση χωρίς αλκοόλ”: Φιλικά αλκοτέστ σε πολίτες απόψε στην πλατεία 23ης Μαρτίου
To Top