Το δικό μου Σχολείο

“Δράση και Έμπνευση σε καιρό εγκλεισμού”: Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός της Σχολής “Αλγόριθμος” στη Μεσσήνη

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει το προηγούμενο διάστημα η Σχολή πληροφορικής Αλγόριθμος στη Μεσσήνη με τον τίτλο «Δράση και Έμπνευση σε καιρό εγκλεισμού».

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικού – γυμνασίου-λυκείου προκειμένου να βραβευθεί η έμπνευση η δράση και η πρωτοτυπία τους. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να αναδειχθεί το ταλέντο των μαθητών ακόμη και στην εποχή του εγκλεισμού σε όλους τους τομείς της τέχνης και των νέων τεχνολογιών. Διακρίθηκαν οι μαθητές Βασίλης Ικκας και Παναγιώτης Βασιλάκης.

Ο Βασίλης Ικκας δημιούργησε μια λειτουργική βάση δεδομένων με πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν την πόλη της Μεσσήνης και τα γύρω χωριά. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε σε υπολογιστή με κατάλληλη εφαρμογή και με στόχο να διευκολύνει τον διαχειριστή της στην εύρεση και αναζήτηση πληροφοριών που σχετίζονται με την ευρύτερη περιοχή.

Ο Παναγιώτης Βασιλάκης δημιούργησε σε ψηφιακή μορφή στον υπολογιστή ένα ντοκιμαντέρ με ιστορικό περιεχόμενο και πλήρη τεκμηρίωση προκειμένου να προβληθεί στο διαδίκτυο μέσα από συγκεκριμένες ομάδες και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Τους νικητές επέλεξε τριμελής επιτροπή ενώ τον συντονισμό του διαγωνισμού είχε ο Γιάννης Λάσκαρης καθηγητής πληροφορικής.

“Δράση και Έμπνευση σε καιρό εγκλεισμού”: Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός της Σχολής “Αλγόριθμος” στη Μεσσήνη
To Top