ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν PCR: 50 επιπλέον σημεία με τη συμβολή του Στρατού ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Στα 100 αναμένεται να φτάσουν τα σημεία διενέργειας δωρεάν μοριακού ελέγχου (PCR ) -συμπεριλαμβανομένων των δομών του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ- με την προσθήκη επιπλέον 50 σημείων που θα προστεθούν με τη συμβολή του στρατού. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα, Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Τα σημεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, θα βρίσκονται κοντά σε στρατόπεδα, ανά την επικράτεια και δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των αξιωματούχων των υπουργείων Υγείας και Άμυνας.
Μιλώντας για τις επιτάξεις των ιδιωτών γιατρών, ο κ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιστράτευση που ξεκίνησε την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα να επεκταθεί και στην Αττική, τονίζοντας ότι έχει ήδη ζητήσει από τους ΥΠΕάρχες του λεκανοπεδίου να καταγράψουν και να καταθέσουν στο υπουργείο Υγείας τις ανάγκες τους.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στο λεκανοπέδιο, θα εξαρτηθεί και από την πορεία της συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές, καθώς ήδη, συζητείται το ενδεχόμενο να μετακινηθεί το υγειονομικό προσωπικό των μικρών ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ, προκειμένου να αξιοποιηθεί για το άνοιγμα επιπλέον 150 απλών κλινών Covid στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως εξήγησε, η ιδιαιτερότητα που έχει το λεκανοπέδιο είναι ότι υπάρχει μια στενή συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές που έχουν παραχωρήσει περίπου 300 κλίνες αλλά και με κάποιες κλινικές που δεν μπορούν να διαχειριστούν περιστατικά covid υπάρχει συνεργασία προκειμένου να παρέχουν το προσωπικό τους για το δημόσιο σύστημα. H επιθυμία του υπουργείου είναι να μην υπάρξει αυτή η αναγκαιότητα στο λεκανοπέδιο, ωστόσο πρέπει να είναι γνωστοποιημένες οι ανάγκες. «Υπάρχει στο τραπέζι, αλλά θα εξαρτηθεί και από την πορεία της συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

πηγή:Reader.gr

Δωρεάν PCR: 50 επιπλέον σημεία με τη συμβολή του Στρατού ανακοίνωσε ο Πλεύρης
To Top