ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν επιμόρφωση στη χρήση πλατφόρμας εξ αποστάσεως επικοινωνίας παρέχει ο Δ.Βεργόπουλος

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ τ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι μέρες τις οποίες διανύουμε αποτελούν για όλους μας μια πρωτοφανή και παράξενη πραγματικότητα. Καλούμαστε όλοι να αλλάξουμε άμεσα τις συνήθειές μας και να προσαρμοστούμε, για το καλό του γενικού συνόλου, σε ένα νέο τρόπο οικογενειακής και κοινωνικής ζωής. Η ενδοσκόπηση και ο αναστοχασμός των τρεχουσών συνθηκών και αξιών που μέχρι σήμερα είχαμε θέσει στη ζωή μας, γίνεται ανάγκη και φάρμακο για όλους.

Ωστόσο, σε αυτές τις δύσκολες ατομικές και κοινωνικές συνθήκες, θεωρώ πως η κοινωνία οφείλει να αναπτύσσει άμεσα τα αντανακλαστικά της και η προσφορά στο συνάνθρωπο, με όσες εξειδικευμένες γνώσεις και δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας, να αποτελέσει μονόδρομο και φωτεινό παράδειγμα. Να αποτελέσει απόδειξη συμπαράστασης και μήνυμα πως υπάρχει η ελπίδα όλοι μαζί να προσπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία.

Η επικοινωνία με κάθε πρόσφορο τρόπο είναι βασικό στοιχείο επιβίωσης. Ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες που το κυρίαρχο μήνυμα “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” προτείνεται και ευτυχώς υιοθετείται από όλη την κοινωνία, αναδεικνύεται η πραγματική ωφέλεια των νέων τεχνολογιών που μας προσφέρει το διαδίκτυο.

Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου όλοι μας να εξοικειωθούμε σε αυτή τη νέα μορφή εξ αποστάσεως επικοινωνίας – εκπαίδευσης – δραστηριότητας, αποφάσισα και εγώ (όπως και τόσοι άλλοι συνάνθρωποί μας κάνουν) να διαθέσω μέρος από το χρόνο μου και να προσφέρω ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ μια σειρά επιμορφωτικών συνεδριών σε θέματα του επιστημονικού μου πεδίου και συγκεκριμένα στην εκμάθηση μιας ΔΩΡΕΑΝ εξ αποστάσεως πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης.

Η παρούσα πρωτοβουλία η οποία ενθαρρύνεται από την ΠΔΕ (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης) Πελοποννήσου, θα δώσει τη δυνατότητα σε απλούς χρήστες του διαδικτύου να μπορέσουν να δημιουργήσουν την δική τους άυλη υποδομή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης – επικοινωνίας, με ένα σύντομο, απλό και κατανοητό  τρόπο, σε δυο μόνο 30λεπτες διαδικτυακές συνεδρίες.

Η δράση αφορά εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της δημόσιας ή και ιδιωτικής εκπαίδευσης, στελέχη εκπαιδευτικών φορέων (ιδιωτικών ή δημοσίων ΦΑΡΙΣ – Δήμους κλπ) αλλά και όσους απλώς θέλουν να μάθουν τη χρήση καινοτόμων εργαλείων του διαδικτύου.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται, θα πρέπει άμεσα να στείλουν ένα σχετικό email με το ονοματεπώνυμό τους, την ιδιότητά τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ώρες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης – εξοικείωσης στο ethelontes2020@gmail.com ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6936-63.44.54

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο και δεν έχουν κανένα κόστος αφού η δράση και η χρήση του λογισμικού είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Με εκτίμηση και την προτροπή να “ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”

Βεργόπουλος Δημήτρης
Καθηγητής Πληροφορικής

Δωρεάν επιμόρφωση στη χρήση πλατφόρμας εξ αποστάσεως επικοινωνίας παρέχει ο Δ.Βεργόπουλος
To Top