ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφόνησαν την Αμερικανίδα βιολόγο στην Κρήτη-Προσαγωγές ατόμων και λήψη DNA

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΔΕΙΞΕ Η ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ- ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ
Γίνονται συνεχώς προσαγωγές Ελλήνων και αλλοδαπών και λήψη DNA προς ταυτοποίηση

ΤΗΣ ΕΦΡΑΞΑΝ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΥΤΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ

Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ήττον όπως δυστυχώς αποδείχτηκε ύστερα από την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής που έγινε σήμερα από του ιατροδικαστές της Κρήτης, Αντώνη Παπαδομανωλάκη και Σταμάτη Μπελιβάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωστή επιστήμονας που λάτρευε την Κρήτη και συμμετείχε για πέμπτη φορά στο διεθνές συνέδριο στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας στο Κολυμπάρι Χανίων, έπεσε θύμα άγριας επίθεσης και δολοφονίας.

Η γυναίκα έφερε αρκετά χτυπήματα στα πλευρά τα οποία όμως δεν επέφεραν τον θάνατό της αλλά πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες της τα προκάλεσαν για να την ακινητοποιήσουν. Ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός με τον δράστη πιθανόν να την έκλεισε το στόμα και την μύτη με τα χέρια του.

Το ενδεχόμενο του βιασμού μένει ανοιχτό, λόγω της αποσύνθεσης όμως δεν μπορούσαν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και έτσι λήφθηκε υλικό για να ελεγχθεί εργαστηριακά, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σε μία εβδομάδα.

Επίσης λήφθηκε υλικό από διάφορα σημεία του σώματος του θύματος και από τα ρούχα της για να ελεγχθεί για ξένο DNA. Καθώς από χθες υποψιάζονταν οι Αρχές του νησιού έντονα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, από χθες το απόγευμα έως και σήμερα γίνονται στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων Ελλήνων και αλλοδαπών από την ευρύτερη περιοχή και γίνεται λήψη DNA από όλους τους για να ακολουθήσει διασταύρωση και τυχόν ταυτοποίηση με τα ευρήματα των ιατροδικαστών.

Παραμένει άγνωστο αν έφτασε μόνη στο δαιδαλώδες τούνελ που χρησιμοποιούσαν ως πυριτιδαποθήκη οι Γερμανοί κατακτητές, ή αν δολοφονήθηκε σε άλλη περιοχή και ο δράστης (ή οι δράστες) τη μετέφερε νεκρή εκεί, για να κρύψει την σορό σε βάθος 60 μέτρων από την είσοδο.

Με την βοήθεια των ειδικών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που έφτασαν στα Χανιά από την Αθήνα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το πτώμα να πετάχτηκε στο σημείο όπου βρέθηκε από μια τρύπα στην οροφή του τούνελ, που είχε κατασκευαστεί για να αερίζεται το εσωτερικό.

Πηγή:News247.gr/ cretalive.gr

Δολοφόνησαν την Αμερικανίδα βιολόγο στην Κρήτη-Προσαγωγές ατόμων και λήψη DNA
To Top