ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη των 7: Αναβολή για τις 15 Μαΐου – Ελλιπής η δικογραφία

ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ - ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ ΚΑΤΣΑ ΓΙΑ "ΦΑΡΙΣ" ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ

Αναβολή με ρητή δικάσιμο για την Τετάρτη 15 Μαΐου στη 1.30 το μεσημέρι πήρε σήμερα η δίκη των επτά κατηγορουμένων για το τραγικό περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια του Σαϊτοπόλεμου ανήμερα του Πάσχα στο βόρειο πάρκινγκ που στοίχισε τη ζωή του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.

Μετά τη διαδικασία μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις των τριών Μεσσήνιων νομικών που παρίστανται ως συνήγοροι (Μαργέλης και Κατσάς) και ως πολιτική αγωγή (Ξηρογιάννης), οι οποίοι ο καθένας με την σειρά του έθεσαν σοβαρά ζητήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης και της διαλεύκανσης των πραγματικών περιστατικών και του πλαισίου διεξαγωγής του εθίμου του Σαϊτοπόλεμου, που φέτος δυστυχώς είχε τραγική εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 423 ΠΚ, παρ.2 που αναφέρει:
"2. Το δικαστήριο μπορεί να αναβάλει τη συζήτηση σε ρητή δικάσιμο, που δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από δεκαπέντε ημέρες, για ισχυρότερες αποδείξεις ή για να κλητευθούν και οι συναίτιοι εκείνου που έχει συλ­ληφθεί, αν αυτοί παραπέμφθηκαν μαζί του στο ακροατή­ριο, σύμφωνα με το άρθρο 420, αλλά δεν κλητεύθηκαν".
Επίσης το Δικαστήριο δέχτηκε παράσταση πολιτικής αγωγής για τον 62χρονο και τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Μπασακίδη για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς επίσης για τα αδικήματα που βαρύνουν και τους 7 κατηγορουμένους.
Επιπλέον, το Δικαστήριο διέταξε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ του ληφθέντος βιντεοληπτικού υλικού.
Διέταξε την προσκόμιση της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας και την προσκόμιση της έκθεσης των αρμοδίων σχετικά με τα κατασχεθέντα υλικά, δηλαδή τα αυτοσχέδια βεγγαλικά, τον κάλυκα και το μπαρούτι, καθώς επίσης για τα 22 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας - ακατέργαστης κάνναβης - που βρέθηκε κατά την έρευνα στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες.

Κώστας Μαργέλης: "Σοβαρή η υπόθεση - Δεν ήταν εντεταλμένος ο Μπασακίδης. Ομόφωνα η "ΦΑΡΙΣ" είχε την διοργάνωση

"Ορθή η απόφαση της αναβολής μιας ελλιπούς δικογραφίας" τόνισε ο συνήγορος του Νίκου Μπασακίδη, δικηγόρος Κώστας Μαργέλης, ενώ κατήγγειλε ότι χτες το μεσημέρι, διάφορες κανονιστικές πράξεις αφαιρέθηκαν ή ανακλήθηκαν από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ κι αυτό είναι ύποπτο κι ερευνητέο.

Αντώνης Κατσάς: "Να αποφανθούν ειδικοί από που, πώς και από ποιόν έφυγε η μοιραία σαίτα"

"Απίθανο να γίνει η δίκη με το ανεπαρκές υλικό και πρέπει να συλλεγεί όλο το υλικό", τόνισε ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς εκ μέρους των 5 κατηγορουμένων που εκπροσωπεί.

"Επίσης κατέθεσα ένα σοβαρό αίτημα να έρθει να καταθέσει σαν μάρτυρας τουλάχιστον ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο υπεύθυνος της ΦΑΡΙΣ. Μου έκανε κακή εντύπωση που δεν ήρθε από μόνος του ο κ.Νίκας έστω σαν υπεράσπιση του δημοτικού συμβούλου του. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, όμως έχω την υποψία γιατί υπάρχει η πιθανότητα να έρθει με άλλη ιδιότητα στο Δικαστήριο. Είμαι σαφής, δικηγόροι δεν είναι, μάρτυρες δεν είναι, ίσως έρθουν ως κατηγορούμενοι. Οι εντολείς μου προσκλήθηκαν για να παρουσιάσουν ένα θέαμα, δεν θα είναι τα εξιλαστήρια θύματα. Αυτοί διατηρούν το έθιμο. Τίποτα άλλο..."

Περικλής Ξηρογιάννης: Πρέπει να ερευνηθεί από όλες τις πλευρές η υπόθεση

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και νομικός υπερασπιστής της οικογένειας του άτυχου 53χρονου Περικλής Ξηρογιάννης ζήτησε να διερευνηθεί η έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις για να οριστεί ο βαθμός συμμετοχής του καθενός για να σχηματιστεί σωστή και πλήρης δικογραφία.

Δημοφιλέστερα

To Top