Επί Σκηνής

ΔΗΠΕΘΕΚ: Αυλαία για “Το τάβλι” που αφήνει παρακαταθήκη την εξωστρέφεια

Εντυπωσιακά έπεσε απόψε η αυλαία της θεατρικής παράστασης “Το τάβλι” του Δημήτρη Κεχαΐδη που ανέβασε το Δημοτικό περιφερειακό θέατρο Καλαμάτας για όλο τον Αύγουστο, δίνοντας παραπάνω από 30 παραστάσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου Καλαμάτας κι όχι μόνο, σε σκηνοθεσία του Πέρη Μιχαηλίδη και συμπρωταγωνιστή του τον Φίλιππο Σοφιανό.

Η αυλαία έπεσε στον ίδιο χώρο από πού ξεκίνησε η παράσταση, δηλαδή στην αυλή του δημοτικού περιφερειακού θεάτρου, η οποία με μερικές παρεμβάσεις μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό ανοιχτό θέατρο μέσα στην καρδιά της πόλης!
Το εντυπωσιακό είναι ότι απόψε άλλαξε φορά η σκηνή και το φωτισμένο στο βάθος κτίριο της παλιάς επιχείρησης ηλεκτρισμού, έδωσε ένα καταπληκτικό φόντο στους περίπου 300 θεατές που χειροκρότησαν για τελευταία φορά τους δύο ηθοποιούς.

Τόσο ο Πέρης Μιχαηλίδης όσο και ο Φίλιππος Σοφιανός έδωσαν σε αυτές τις 30 παραστάσεις τον καλύτερο εαυτό τους, σε ένα κοπιαστικό, απαιτητικό αλλά και πρωτότυπο εγχείρημα, που άφησε το δικό του αποτύπωμα στα θεατρικά δρώμενα της πόλης και ευχή όλων είναι να συνεχιστεί.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αρκετοί από τους σημερινούς θεατές είχαν παρακολουθήσει και κάπου αλλού την παράσταση και ήρθαν απόψε να χειροκροτήσουν και να ευχαριστήσουν τους δύο καταξιωμένους ηθοποιούς αλλά και για να επιβραβεύσουν την διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης Φάρις και όλους τους συντελεστές της παράστασης για το σπουδαίο “άνοιγμα” στην τοπική κοινωνία του δημοτικού θεάτρου!

To Top