Επί Σκηνής

ΔΗΠΕΘΕΚ: “ΑΤΡΕΙΔΕΣ Η επιστροφή” απόψε στη Μεθώνη

Σήμερα στην τάφρο του Κάστρου της Μεθώνης στις 21:15: ΑΤΡΕΙΔΕΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Οι επόμενες παραστάσεις: Αύριο Κυριακή 6 Αυγούστου στην Αμαλιάδα – Στις 23 Αυγούστου στο Κοπανάκι

ΑΤΡΕΙΔΕΣ Η επιστροφή.
Mια δραματουργική σύνθεση των τραγωδιών “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευρυπίδη, “Αγαμέμνων” του Αισχύλου και “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή, εμπλουτισμένη με αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή “Τέταρτη Διάσταση”του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Συγκεκριμένα με αποσπάσματα από τους ποιητικούς μονολόγους που αφορούν στα πρόσωπα του μύθου των Ατρειδών, (Αγαμέμνων, Ορέστης, Ιφιγένεια)

Η παράσταση αφηγείται με ενιαίο και σύγχρονο τρόπο τον περίφημο και εμβληματικό μύθο των ΑΤΡΕΙΔΩΝ. Διερευνά τον απόλυτο και αέναο αγώνα ανάμεσα στη θηλυκή και την αρσενική δύναμη καθώς και την συνεχή διεκδίκηση της εξουσίας. Ο αρχετυπικός μύθος των ΑΤΡΕΙΔΩΝ που εμπνέει ακόμα και την σύγχρονη ψυχανάλυση γίνεται το μέσον για να πλησιάσουμε τεράστια και διαχρονικά ερωτήματα. Επιβολή, θυσία, ευθύνη, εκδίκηση, απελπισία, λύτρωση, πάθος, πτώση και πολλά ακόμα ζητήματα που αναπτύσονται μέσα από την ποίηση των αρχαίων τραγικών αλλά και την σοφία της παραδοσιακής ποίησης αφού πολλά από τα χορικά έχουν αντικατασταθεί από αυτήν την πλούσια λογοτεχνική πηγή.

Τέλος μέσα από την προσέγγιση και την ποιητική μάτια του Ρίτσου η παράσταση αγγίζει καθαρά υπαρξιακά ερωτήματα τοποθετώντας σε μια σύγχρονη φιλοσοφική διάσταση το μύθο.

Η Δραματουργική σύνθεση και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μαργαρίτη.
Η Μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση είναι του Δημήτρη Οικονομάκη
Ο σκηνικός χώρος και τα κοστούμια είναι της Αλεξάνδρας Καψάλα.

Η παράσταση είναι σχεδιασμένη ώστε να ερμηνεύονται όλοι οι ρόλοι από τέσσερις ηθοποιούς επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο μια αφηγηματική ιδιαιτερότητα και ένα συγκεκριμένο ύφος.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Χρυσάνθη Δούζη
Ιοκάστη Αγαύη Παπανικολάου
Γιάννης Χαρκοφτάκης

ΔΗΠΕΘΕΚ: “ΑΤΡΕΙΔΕΣ Η επιστροφή” απόψε στη Μεθώνη
To Top