Το δικό μου Σχολείο

Δίωρη αποχή και διαμαρτυρία από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης-Τι ζητούν

Ανακοίνωση μαθητών Γενικού Λυκείου Μεσσήνης

“Οι μαθητές του γενικού λυκείου Μεσσήνης με την δίωρη απόχη από τα μαθήματα μας τη Δευτέρα 11-10-2021 στείλαμε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα εκπαιδευτικών και μαθητών που σήμερα ήταν στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα.

Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, για ένα δωρεάν σύγχρονο δημόσιο σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Η μάχη εναντία στους αντιδραστικούς νόμους της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί ακόμη πιο μαζικά. Καλούμε όλα τα σχολεία της πόλης μας, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να οργανώσουμε την πάλη μας και να στηριχτούν ουσιαστικά τα σχολεία μας ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ένα σχολείο των κοινωνικών διακρίσεων που θα θεώρει πελάτες του εμάς και τους γονείς μας.

Διεκδικούμε μαχητικά:

§ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. Να μην εφαρμοστεί ξανά με κανέναν τρόπο ούτε αυτή ούτε η Τράπεζα Θεμάτων.

§ Κάλυψη των μεγάλων εκπαιδευτικών κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση. Ενισχυτική διδασκαλία και προσαρμογή της ύλης με ευθύνη του υπουργείου.

§ Κανένα κενό σε καθηγητές. Τώρα προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά.

§ Σχολικές εκδρομές τον Οκτώβρη, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.

§ Να διδάσκονται ΞΑΝΑ στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πχ σχέδιο). Οι μαθητές που θα ξαναδώσουν Πανελλαδικές να εξεταστούν σε Λατινικά ή Κοινωνιολογία αντίστοιχα με αυτά που διδάχτηκαν.

§ Επαναφορά και αναβάθμιση των καλλιτεχνικών μαθημάτων”.

Δίωρη αποχή και διαμαρτυρία από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης-Τι ζητούν
To Top