Αθλητισμός

Δίωνας Κυπαρισσίας: Νέος προπονητής ο Γιώργος Διαμαντόπουλος

Ένα σπουδαίο μπασκετικό όνομα είναι ο διάδοχος του Χρήστου Μυριούνη στον πάγκο του Δίωνα Κυπαρισσίας. Ο λόγος για τον Γιώργο Διαμαντόπουλο ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με την τριφυλιακή ομάδα και θα την κοουτσάρει στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Η ανακοίνωση του Δίωνα αναφέρει:

Ο Δίωνας έχει τη χαρά και τιμή να υποδεχτεί στην οικογένειά του τον σπουδαίο Γιώργο Διαμαντόπουλο!!!

Όταν μιλάμε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο τα λόγια είναι περιττά, καθώς πρόκειται για μια κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Σαν προπονητής έχει εργαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Ερμιονίδα, την οποία ανέβασε στη Γ Εθνική όπου παραμένει μέχρι σήμερα, ενώ εν συνεχεία κοουτσάρισε τον ιστορικό Παπάγο με τον οποίο συμμετείχε στη Β Εθνική παράγοντας σημαντικό έργο.

Πλέον, πιάνει δουλειά στον Δίωνα με στόχο να τον οδηγήσει σε νέες επιτυχίες και υπερβάσεις.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ταλέντα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό, Παπάγου, Μαρούσι, Κολοσσό, τον Κεραυνό Στροβόλου και τον Αχιλλέα Καιμακλίου, καθώς και στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Ιταλίας, της Ρωσίας και της Ισπανίας.

Με τη ρωσική Σαμάρα έγραψε ιστορία κατακτώντας το FIBA Europe Challenge, καθώς και τον τίτλο του αρχισκόρερ του Κυπέλλου Σαπόρτα. Εντός Ελλάδας οι διακρίσεις είναι αμέτρητες, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ της Α1 (και MVP) το 2003 όταν έσπασε την πρωτοκαθεδρία των Αμερικανών παικτών που κυριαρχούσαν εκείνα τα χρόνια, ενώ συμμετείχε και σε τρία All Star Games.

Δίωνας Κυπαρισσίας: Νέος προπονητής ο Γιώργος Διαμαντόπουλος
To Top