ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτικός φωτισμός Καλαμάτας: Ποιος φταίει: Ο Δήμος ή η ΔΕΗ;

1.060 ΚΟΛΩΝΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Αντιπαράθεση για το θέμα της αρμοδιότητας στην παρέμβαση, όταν υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης ή βλαβών στον Δημοτικό φωτισμό, σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.;
Ο Δήμος ή η ΔΕΗ έχει την ευθύνη;

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γεωργακίλας έκανε την ερώτηση-που κυρίως ήταν τοποθέτηση με επίκληση στην σύμβαση της εταιρίας με τον Δήμο- αντικρούoντας παράλληλα και τις κατηγορίες που συχνά πυκνά έχουν ειπωθεί από τη Δημοτική Αρχή για τη ΔΕΗ.

Τόσο ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας όσο κι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας τόνισαν ότι “το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να αλλάζουμε λάμπες, για τις υπόλοιπες βλάβες στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού ευθύνεται η ΔΕΗ. Μας απαγορεύουν να ανέβουμε στις κολώνες”. Μάλιστα ο κ.Μπάκας επέδειξε και διάβασε δυο σχετικά έγγραφα, με τον κ.Γεωργακίλα να απαντά είναι παλιά, υπάρχει νέα συμφωνία.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι “τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρείται το πρόβλημα σε μια εταιρία που αναγνωρίζουμε το τεράστιο έργο της, αλλά τώρα είναι απαξιωμένη. Όσο είμαι Δήμαρχος, δηλαδή 13 χρόνια, δεν έχω υπογράψει καμία σύμβαση με τη ΔΕΗ. Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ, έχουμε προπληρώσει τις εργασίες. Τι να κάνω όταν λείπουν πάνω από 1.000 κολώνες;”.

Μπάκας: Ορίστε το έγγραφο που μας απαγορεύει να παρέμβουμε

To Top