ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτικοί Σύμβουλοι Μάνης: «Καταδικάζουμε όσα συνέβησαν στο Συνοδικό Μέγαρο»

Σε Αποκλειστική Δήλωσή τους στο ARXON.GR, τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα όσα συνέβησαν στο Συνοδικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Μάνης.

Δηλώνουν με κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα άτομα που διαμαρτυρήθηκαν έδρασαν με προσωπική τους ευθύνη και εκφράζουν τη βούλησή τους ότι με αξιοπρέπεια και σεβασμό θα υποδεχθούν το νέο τους Ποιμενάρχη.

Ακολουθεί η Δήλωση:

Αδιαμφισβήτητο γεγονός αποτελεί η θλίψη που προκάλεσε σε όλους μας η απροσδόκητη κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου,ενώ αυτομάτως ξεκίνησαν οι διαδικασίες διαδοχής.

Εμείς, ως Μανιάτες, προτείναμε, τον κατά πάντα άξιο πρωτοσύγκελό μας Αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκο,ο οποίος και τυγχάνει γέννημα και θρέμμα δικό μας, ο άνθρωπός μας , ο άνθρωπος της Μάνης.

Πλην, η φωνή και η επιθυμία μας αυτή δεν εισακούστηκε, και η καθ’ ύλην αρμόδια για την εκλογή Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον επίσης αξιόλογο και ικανότατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Πικραθήκαμε, όχι για την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπαθανασίου ,αλλά για την μη εκλογή του δικού μας Συμεών Λαμπρινάκου.

Ηπικρία μας όμως αυτή οφείλει και πρέπει να σταματήσει εδώ!

Με αξιοπρέπεια οφείλουμε να αγκαλιάσουμε τον νέο μας ποιμενάρχη , του οποίου μόνη αποστολή παραμένειη σωτηρία των ψυχώντου ποιμνίου του.

Ευνόητο παραμένει το γεγονός ότι η καταγωγή του καμία σημασία δεν έχει στην επιτυχία του έργου του .

Έκπληκτοι και με απορία οι πολίτες παρακολουθήσαμε στα Ηλεκτρονικά Μέσα τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν έξω από τον χώρο που συνεδρίαζε η Ιερά Σύνοδος. Τις απερίγραπτες εικόνες απρέπειας και ντροπής, υπό την παρουσία πολιτικών προσώπων του Νομού Λακωνίας.

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης, καθιστούμε σαφές ότι είμαστε εντελώς αντίθετοι, καταδικάζουμε όλα όσα συνέβησαν έξω από τον χώρο συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πετράκη σε σχέση με την εκλογή του νέου μητροπολίτη Μάνης.

Δηλώνουμεμε τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι τα άτομα που παρευρέθηκαν και έλαβαν μέρος σε όλη αυτή την απρέπεια δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Έδρασαν και δρουν με δική τους προσωπική ευθύνη και πρωτοβουλία και σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν το Σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ούτε και το σύνολο των Μανιατών.

Κάθε επιπλέον κίνηση του Δημάρχου ή άλλων πολιτών κατά του εψηφισμένου Μητροπολίτη μαρτυρεί ασέβεια προς την Εκκλησία, άγνοια των ιερών κανόνων και των νόμων του κράτους και εν τέλει κατάφορη βεβήλωση και βλασφημία προς την μνήμη του κεκοιμημένου Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου, ο οποίος αν και δεν αποτελούσε γέννημα της Μάνης, την ποίμανε αξίως επί πολλά έτη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμαστε εντόνως ώς Δημοτικοί Σύμβουλοι, ώστε η ιστορία να μην συμπεριλάβει κι εμάς στην ομάδα του όχλου που προσπάθησε να σφετεριστεί ξένες αρμοδιότητες και να σπιλώσει το όνομα δύο ικανών και αξίων Μητροπολιτών, των δύο Χρυσοστόμων, του πρώην και του εψηφισμένου.

Εν Γυθείω 9/2/2018

Οι υπογράφοντες

ΑΡΑΠΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΛΙΓΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΟΣ ΘΕΟΘΩΡΟΣ

Δημοτικοί Σύμβουλοι Μάνης: «Καταδικάζουμε όσα συνέβησαν στο Συνοδικό Μέγαρο»

Δημοτικοί Σύμβουλοι Μάνης: «Καταδικάζουμε όσα συνέβησαν στο Συνοδικό Μέγαρο»
To Top