ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Παύει η σύμβαση με τη Wind για το 5G

Tην παύση της σύμβασης με τη Wind για την πιλοτική εφαρμογή 5G στο Δήμο Καλαμάτας αποφάσισε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Το θέμα πιλοτικής εφαρμογής του 5G είχε ήδη προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις από πολίτες που διαμαρτύρονταν, επικαλούμενοι τις παρενέργειες στην υγεία που ενδεχομένως είχε η εφαρμογή του. Χθες βράδυ τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις αλλά και εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων πολιτών. “Δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβαση, που άλλωστε έληγε στις 31 Δεκεμβρίου”, ξεκαθάρισε από την αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, υποστηρίζοντας ότι πρώτα θα έπρεπε να δούμε τα ανταποδοτικά οφέλη που θα είχε η συγκεκριμένη σύμβαση για το Δήμο Καλαμάτας και επανέλαβε την πρόθεσή του να διοργανώσει ενημερωτική επιστημονική ημερίδα για το θέμα αυτό μέσα στον Ιανουάριο.

Τρίωρη συνεδρίαση με ένταση

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη 21 δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις Κοσμόπουλου, Τζαμουράνη, Κουζή, Μάκαρη, Οικονομάκου, Λαική Συσπείρωση και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος ψήφισαν να διακοπεί η σύμβαση και 15 δημοτικοί σύμβουλοι (παράταξη Δημάρχου, Κουκούτση, Λύρας και Κλάδης) ψήφισαν να μην ανανεωθεί μετά την λήξη της στις 31/12/2019.

Απουσίασαν από την αρχή οι κ.Χριστόπουλος, Σκοπετέας και Φαββατάς ενώ πριν την ψηφοφορία αποχώρησαν η κ.Μαλαπάνη και Καραγιάννης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη σύμβαση με τη Wind είχε συμφωνηθεί και υπογραφεί πανηγυρικώς από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Παναγιώτη Νίκα, και η Καλαμάτα μαζί με τα Τρίκαλα και το Δήμου Ζωγράφου ήταν οι τρεις δήμοι πανελλαδικά όπου θα εφαρμοζόταν πιλοτικά η τεχνολογία 5G.

Ωστόσο οι αντιδράσεις των πολιτών, που επικαλούνταν επιστημονικές έρευνες και έκαναν λόγο για ενδεχόμενες παρενέργειες στην υγεία των πολιτών αλλά και οι επιφυλάξεις των δημοτικών παρατάξεων ως προς τα πραγματικά οφέλη για το Δήμο Καλαμάτας, οδήγησαν στην απόφαση να παύσει η σύμβαση με τη Wind και να αρθεί η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος 5G, στο Δήμο Καλαμάτας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Βασιλόπουλος: “Δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβαση με τη Wind”

ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ: “MONO AN ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 5G ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ”

KANAKHΣ: “ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ Η ΜΗ ΤΟΥ 5G”

 

TI EIΠΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σοφρωνάς: “Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Δήμου αλλά να στείλουμε και το μήνυμα ότι δεν κινδυνεύουμε από καρκίνο”

Mπάκας Γιάννης: “Πρώτα η προστασία της υγείας αλλά όλα στο άμεσο μέλλον θα γίνονται με το 5G”

 

Αλειφέρη: Το 5G είναι προ των πυλών και θα έρθει σύντομα

Γκλεγκλέ: “Έχω εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο και θα κάνει αυτό που λεει – Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση για το 5G”

 

Xειλάς: Τι ακριβώς μετράει το βανάκι; – Η τοποθέτηση της κ.Αγγελή και του κ.Μπεχράκη

 

Κουζή: “Δεν υπέγραψα το ψήφισμα γιατί είμαι αναρμόδια”

Η τοποθέτηση του Κώστα Τσαπόγα

Νιάρχος: “Δεν είναι τόσο απλό και αθώο το θέμα του 5G”

 

Αντωνόπουλος: Η σύμβαση αμφισβητείται από όλους

 

Μπάκας: “Ε όχι δεν θα γίνω πειραματόζωο!”

To Top