ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Η επανεμφάνιση Κουκούτση έφερε αντιδράσεις

Μετά από ένα διάστημα που ήταν στο επίκεντρο η δίκη της ΧΑ, εμφανίστηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο επικεφαλής συνδυασμού και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Δημήτρης Κουκούτσης.

Με την έναρξη λοιπόν της υπ’ αριθμ. 23/2020 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη,  πήρε τον λόγο ο Βασίλης Τζαμουράνης με την σύμφωνη γνώμη και παρέμβαση και του Βασίλη Κοσμόπουλου και ρώτησε τον Πρόεδρο και τον Δήμαρχο, τι έχει συμβεί σχετικά με την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία στις 19.10 το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που ζήτησε την πολιτική απομόνωση και τη μη συμμετοχή στο Συμβούλιο καταδικασθέντα πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια παρενέβη κι ο Σταμάτης Μπεχράκης που αναφέρθηκε στην καθυστερημένη αποστολή και υλοποίηση του θέματος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και πως με ευθύνη Δημάρχου γίνεται προσπάθεια νομιμοποίησης της παρουσίας του. Ο Δημήτρης Οικονομάκος αμέσως μετά ζήτησε την αποχώρηση όλων των συμβούλων μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα, με τον Δημήτρη Κουκούτση να "διευκολύνει" την διεξαγωγή του ΔΣ δηλώνοντας πως αποχωρεί ο ίδιος, τονίζοντας πως "στο ΔΣ με έβαλε ο Καλαματιανός λαός, ούτε ο Δήμαρχος ούτε κανένας και θα περιμένουμε την απόφαση της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης, αφού πάνω από όλα είναι ο Νόμος". Στη συνέχεια διάβασε ένα κείμενο από το ...παρελθόν, πικάροντας την "αριστερή πτέρυγα", κι αποχώρησε λέγοντας "Εγώ δεν είμαι Αρης Βελουχιώτης".

Δείτε το απόσπασμα από το Δημοτικό Συμβούλιο

 

Τι είχε γίνει στο ΔΣ της 19ης Οκτωβρίου

Τ0 κείμενο που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μειοφηφιών:

«Οπως είναι γνωστό την Τετάρτη 7/10/2020, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μια δικαστική διαδικασία 5,5 ετών και με βάση τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πραγματικά εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, καταδίκασε ομόφωνα τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και μαζί ένα πλήθος ηγετικών στελεχών της για συμμετοχή και διεύθυνσή της, ανταποκρινόμενο και στην απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, που την εκδήλωσε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Ανάμεσα στους καταδικασμένους της ηγεσίας της συμπεριλαμβάνεται και ο Κουκούτσης, (καταδικάστηκε σε 6 χρόνια χωρίς ελαφρυντικά) που στις εκλογές του 2019 ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας και εξέλεξε έναν ακόμα δημοτικό σύμβουλο. Ο συγκεκριμένος συνεργαζόταν με τη δημοτική αρχή και πρόσφατα παραιτήθηκε από την έμμισθη θέση που κατείχε, καθώς και από άλλες επιτροπές στις οποίες συμμετείχε.

Με βάση πλέον και την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για τη συμμετοχή και τη διεύθυνσή της, ζητάμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου για την πολιτική απομόνωση και μη συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο με βάση και την ισχύουσα νομοθεσία. Καλούμε το προεδρείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί η παραπάνω απόφαση».

Το ψήφισμα της δημοτικής αρχής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης. Η κρίση της Δικαιοσύνης ανταποκρίνεται πλήρως στο περί δικαίου αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας.

Ζητάμε την άμεση τροποποίηση της νομοθεσίας και την επαναφορά στον Ποινικό Κώδικα της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων όσων καταδικάζονται για εγκληματικές πράξεις που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και για εγκλήματα ρατσιστικής βίας. Καλούμε τον Δημήτρη Κουκούτση να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας, ως έμπρακτο δείγμα μεταμέλειας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας συνεχίζει τον καθημερινό αγώνα ενάντια  στο φασισμό, τη βία, τη μισαλλοδοξία και το λαϊκισμό».

To Top