Μουσική

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας: Νέα πρωτοποριακά τμήματα-“Μουσικό Εργαστήρι” και “Μικροί Συνθέτες”

Δύο νέα τμήματα για παιδιά 6-8 ετών και 8-10 ετών: Τα παιδιά μαθαίνουν να αυτοσχεδιάζουν και να γράφουν τη δική τους μουσική!

Με 38 χρόνια ιστορία το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνεχίζει και φέτος το σπουδαίο έργο του, με τις έγγραφές να έχουν ήδη ξεκινήσει. Όπως γνωστοποίησε ο καλλιτεχνικός του Διευθυντής, Στάθης Γυφτάκης, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024, πέρα από τα υφιστάμενα τμήματα Προπαιδείας και Μουσικοκινητικής, δημιουργούνται και δυο νέα για μικρές ηλικίες. Μάλιστα όπως επεσήμανε, πάνω από 230 παιδιά μαθητές του Ωδείου έχουν κάνει καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, που σηματοδοτεί το πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν  «Μουσικό Εργαστήρι» και «Μικροί Συνθέτες» που είναι πρωτοποριακά τμήματα και αφορούν ηλικίες 6 με 8, όπου τα παιδιά θα γνωρίσουν σε βάθος στοιχεία της μουσικής, ενώ στο τμήμα "Μικροί Συνθέτες", που αφορά ηλικίες 8 με 10 ετών, τα παιδιά θα μάθουν να αυτοσχεδιάζουν και να γράφουν τη δική τους μουσική.

Εκπτώσεις στα δίδακτρα

Στο Δημοτικό Ωδείο έχει γίνει ορθολογική μελέτη στα δίδακτρα, έτσι όλοι οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν στην εκμάθηση των μαθημάτων.  Όπως επισημάνθηκε, οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν έκπτωση 50% χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, στις τρίτεκνες οικογένειες τα εισοδηματικά τους κριτήρια ανεβαίνουν στα 28.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν εκπτώσεις σε φοιτητές και ανέργους. Οι μειώσεις ισχύουν για όλες τις σχολές.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί τις σχολές της Κ.Ε. «Φάρις» και να ενημερωθεί για τα μαθήματα και τις δράσεις των Σχολών.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Έναρξη εγγραφών από 4 Σεπτεμβρίου καθημερινά 17.00-21.00

  • Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27210-21881
  • Διεύθυνση: Βιλεαρδουίνου, Καλαμάτα
  • e-mail: dimodkal@gmail.com
  • facebook: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

To Top