ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτική Αστυνομία: Πόρτα-πόρτα ενημέρωσαν τους επαγγελματίες της παραλίας

Κατέγραψαν τηλέφωνα και email ώστε να υπάρχει έγκαιρη προειδοποίησή τους σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Σε ενημέρωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, η Δημοτική Αστυνομία.

Επίσης, υπήρξε καταγραφή στοιχείων επικοινωνίας (τηλέφωνα και email) προκειμένου σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων να υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση.

Ήδη πάντως από χθες το απόγευμα, επαγγελματίες της Ναυαρίνου έχουν απομακρύνει τον εξοπλισμό τους από το παράκτιο μέτωπο.

Βασικές Οδηγίες Προστασίας

Ενόψει της επέλασης της ισχυρής κακοκαιρίας «Ιανός», από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας καλούνται οι πολίτες, κυρίως, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Μεσσηνίας, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Αττικής και της Εύβοιας να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής 3 σημαντικές οδηγίες – επισημάνσεις – προειδοποιήσεις.

  1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, σε χείμαρρους ή σε ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, ειδικά όταν είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
  2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Δημοτική Αστυνομία: Πόρτα-πόρτα ενημέρωσαν τους επαγγελματίες της παραλίας
To Top