ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτικό Συσσίτιο Καλαμάτας: 365 ημέρες προσφέρει ποιοτικό φαγητό σε 100 συνδημότες μας

365 ημέρες τον χρόνο τα Δημοτικά Μαγειρεία Καλαμάτας προσφέρουν ένα ζεστό, ποιοτικό πιάτο φαγητό σε συμπολίτες μας που έχουν ενταχθεί στην Πρόνοια-Αρχές Φεβρουαρίου έτοιμο και το Δημοτικό Υπνωτήριο 

Βρεθήκαμε σήμερα ανήμερα της εορτής των Φώτων στο Δημοτικό Συσσίτιο, που στεγάζεται στο Β’ ΚΑΠΗ – Λέσχη Φιλίας, στη Ράχη και προσφέρει δωρεάν γεύματα σε περίπου 100 άπορους και άστεγους κατοίκους του Δήμου Καλαμάτας.

Οι σεφ Ηλίας Καννάς και Τάσος Αλεξόπουλος στην κουζίνα με αγάπη και μεράκι επιτελούν κοινωνικό έργο και νιώθουν ικανοποίηση, όπως δήλωσαν στο Messinialive

Κατ’ οίκον η διανομή: Οι 100 μερίδες διανέμονται στα σπίτια των δικαιούχων

Λόγω της ημέρας, το μενού είχε πέρκα αλα σπετσιώτα με πουρέ πατάτας

Ικανοποιημένος παρακολουθεί το σερβίρισμα ο Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης

Υπερσύγχρονες όλες οι συσκευές του Δημοτικού Συσσιτίου με δυνατότητες να καλύψουν εκατοντάδες άτομα αν χρειαστεί.

Μαζί μας κι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ο οποίος μιλώντας στο Messinialive τόνισε πως φαγητό προσφέρεται καθημερινά, 365 ημέρες τον χρόνο και μάλιστα όλες οι μερίδες διανέμονται κατ’ οίκον λόγω της πανδημίας. Οι ωφελούμενοι παραλαμβάνουν καθημερινά μερίδα φαγητού που να καλύπτει πλήρως τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες, ενώ η παρασκευή των γευμάτων πραγματοποιείται σε πλήρη συμφωνία με τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις. Το συσσίτιο λειτουργεί ώστε να προστατεύονται οι ωφελούμενοι, η ανωνυμία τους και τα προσωπικά τους δεδομένα. Αρκετές φορές μαζί με τα φαγητά παίρνουν και φρέσκο γάλα, όπως συνέβη σήμερα.

Στην κουζίνα συναντήσαμε τους σεφ Ηλία Καννά και Τάσο Αλεξόπουλο που με αγάπη, μεράκι κι επαγγελματισμό ετοιμάζουν από νωρίς το πρωί τα φαγητά, χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά και προϊόντα. Σήμερα το μενού, λόγω και της ημέρας, περιλάμβανε πέρκα αλα σπετσιώτα με πουρέ πατάτας.

Έτοιμο το εορταστικό φαγητό!

Μάλιστα μας πρόσφεραν για να δοκιμάσουμε και πραγματικά η ποιότητα και ο άριστος τρόπος παρασκευής μας ενθουσίασε. Ο πουρές ήταν από πατάτα κι όχι σκόνη, η πέρκα αρχικά ψήθηκε στον υπερσύγχρονο φούρνο της δομής, πρώτα στον ατμό και μετά στο φούρνο, ενώ η σάλτσα ήταν πεντανόστιμη.

“Το Δημοτικό Υπνωτήριο ολοκληρώνει το πλέγμα των κοινωνικών δομών”

Στη συνέχεια με τον Αντιδήμαρχο Καλαμάτας, ολοκληρώσαμε το ρεπορτάζ στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καλαμάτας, επισκεπτόμενοι 2 χιλιόμετρα πιο μακριά, στην περιοχή της Αγ. Τριάδας, τον χώρο όπου θα στεγαστεί σε λίγες εβδομάδες το Δημοτικό Υπνωτήριο, με τον Σαράντο Μαρινάκη να επισημαίνει πως ο Δήμος έχει κάνει τεράστια προσπάθεια με όλες τις κοινωνικές δομές του να παρέχουν καθημερινά υποστήριξη και πως το Υπνωτήριο έλειπε ως δομή και θα ολοκληρωθεί με την μέριμνα της Δημοτικής Αρχής.

To Top