ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δήμος Πύλου Νέστορος: Τίμησαν τη μεσσήνια συγγραφέα Θεοδώρα-Λούφα-Τζοάννου

Συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια είναι οι λέξεις που μπορούν να
χαρακτηρίσουν τη χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν της Μεσσήνιας συγγραφέως Θεοδώρας Λούφα-Τζοάννου.

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης απένειμε στη συγγραφέα τιμητική διάκριση «για τη συνολική της προσφορά στον πολιτισμό», ενώ για το έργο της μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Πετρόπουλος και η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου, Μπέτυ Αρναουτίδου.

Πρωταγωνίστριες της εκδήλωσης ήταν οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου, οι οποίες μίλησαν για το νόημα του έργου της, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα.

Η βραδιά έφτασε στην αποκορύφωσή της με την ομιλία της συγγραφέως, η οποία φανερά συγκινημένη, αναφέρθηκε σε σημαντικές παιδικές στιγμές των μαθητικών της χρόνων στην Πύλο, που κατεύθυναν την επιτυχή της πορεία στη συγγραφή. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης και με βαθιά υπερηφάνεια και συγκίνηση, οι παρευρισκόμενοι συντοπίτες της συγγραφέως την καταχειροκρότησαν.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου, κατάγεται από την Κουνουράρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Γράφει ιστορικά και κοινωνικά βιβλία, απευθυνόμενη, κυρίως, στους νέους. Τα ιστορικά μυθιστορήματά της, «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» (10η έκδοση- Βραβείο Εστίας Σμύρνης), «Στα χνάρια των Φιλικών» (5η έκδοση) και «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821» (3η έκδοση), από τη σειρά «Η Πόρτα του Χρόνου και της
Ιστορίας», έχουν μια ιδιομορφία, χάρη στην οποία ο αναγνώστης «βιώνει» τα γεγονότα που περιγράφονται.
Η ιδιομορφία αυτή συνίσταται στο εύρημα της «Πόρτας του Χρόνου και της Ιστορίας» και στον ήρωα των βιβλίων, τον Νικόλα, ο οποίος «περνώντας» την «Πόρτα», μεταφέρεται στο χρόνο που διαδραματίζονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα, κάνοντας τη γνώση αποτελεσματική, χωρίς να θυμίζει υποχρεωτική διδασκαλία. Ετσι, οι αναγνώστες μαθαίνουν την ιστορία μας με την ευχαρίστηση που διαβάζουμε ένα γλαφυρό λογοτεχνικό έργο, μόνο που το έργο αυτό,βασίζεται
απόλυτα στην ιστορική πραγματικότητα.

Δήμος Πύλου Νέστορος: Τίμησαν τη μεσσήνια συγγραφέα Θεοδώρα-Λούφα-Τζοάννου
To Top