Παιδί

Δήμος Μεσσήνης: Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Google για μαθητές

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟ!

Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Δήμο Μεσσήνης οι εκπαιδευτικές δράσεις «Workshops for digital coding skills targeted to school students in Greece».
Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού κύκλου υλοποιήθηκαν 3 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μαθητές για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακής κωδικοποίησης.

Η δράση που πραγματοποιήθηκε με την θεσμική υποστήριξη του ΕΙΤ (European Institute for Innovation and Technology) και της Google, είχε στόχο να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές πιο κοντά στον προγραμματισμό μέσα από ένα εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο. Οι συμμετέχοντες έμαθαν βασικές έννοιες προγραμματισμού και στο τέλος του κύκλου ήταν σε θέση να δημιουργήσουν τη δική τους εφαρμογή για κινητό.

Ο Δήμος Μεσσήνης και η ΔΕΥΑΜ, σε συνέχεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κώδικα και διαδικτύου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση, συνεχή επιμόρφωση, εναρμόνιση με την νέα ψηφιακή εποχή και την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων στον προγραμματισμό, ανέπτυξαν στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες ήταν δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.

Δήμος Μεσσήνης: Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Google για μαθητές
To Top