ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Μεσσήνης: Έκκληση στους δημότες να μαζέψουν οικοδομικά τους υλικά για να μην παρασύρονται από βροχές

Eκκληση στους δημότες απευθύνει ο Δήμος Μεσσήνης προκειμένου να απομακρύνουν ή να σκεπάσουν ό,τι υλικά έχουν σε εξωτερικούς χώρους, ώστε αυτά να μην παρασύρονται από τις βροχές με αποτέλεσμα να φράζουν φρεάτια  και αγωγούς. Στόχος είναι να εξαλειφθεί ο κίνδυνος τυχόν πλημμυρικών φαινομένων σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας. Στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει και το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, εν όψει χειμώνα. Αναλυτικά, σύμφωνα με το Δήμο Μεσσήνης:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Δήμος Μεσσήνης έχει ξεκινήσει ήδη τις ενέργειες πρόληψης κινδύνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Στα πλαίσια αυτά, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Μεσσήνης (αίθουσα Δ.Σ.) συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με θέμα: «Η πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων-παγετού για την περίοδο 2019-2020».

Επίσης, το Τμήμα Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης & Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Μεσσήνης παρακαλεί τους δημότες που έχουν εναποθέσει φερτά, οικοδομικά ή άλλα υλικά σε εξωτερικούς χώρους, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (επικάλυψη, απομάκρυνση, κλπ) ώστε σε περίπτωση βροχόπτωσης τα υλικά αυτά να μην παρασυρθούν και προκαλέσουν εμφράξεις σε φρεάτια και αγωγούς.

Τέλος, στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης έχουν αναρτηθεί οδηγίες προστασίας σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. Για να διαβάσετε τις οδηγίες πατήστε στον σύνδεσμο http://www.messini.gr/odigies-prostasias-gia-entona-kairika-fainomena/

 

Δήμος Μεσσήνης: Έκκληση στους δημότες να μαζέψουν οικοδομικά τους υλικά για να μην παρασύρονται από βροχές
To Top