Υγεία

Δήμος Μεσσήνης: 185 άτομα εξετάσθηκαν για οστεοπόρωση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στον Δήμο Μεσσήνης το δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου και μέτρησης οστικής πυκνότητας.
Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από τις 21 έως τις 27 Μαρτίου 2019 στο Κ.Α.Π.Η. Μεσσήνης, στο ΚΕΠ Πεταλιδίου και στο ΚΕΠ Ανδρούσας.
Συνολικά εξετάσθηκαν 185 άτομα, 26-96 ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 90 άτομα παρουσιάζουν φυσιολογικά επίπεδα οστικής πυκνότητας, 84 άτομα παρουσιάζουν οστεοπενία και 11 άτομα πάσχουν από οστεοπόρωση.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, σκοπός του προγράμματος είναι με τον προληπτικό έλεγχο να ανακαλυφθούν φαινομενικά υγιείς γυναίκες και άνδρες οι οποίες πάσχουν από οστεοπενία ή οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης δήλωσε σχετικά: «Η έγκαιρη διάγνωση, η πρόληψη και η διατήρηση της καλής ποιότητας ζωής των δημοτών μας είναι πάντα στις προτεραιότητές μας. Η άψογη συνεργασία μας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας, του οποίου μέλος είναι ο Δήμος Μεσσήνης, και η μεγάλη ανταπόκριση στο δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου και μέτρησης οστικής πυκνότητας μάς ικανοποιεί και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε
αυτές τις δράσεις, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την υγεία του.»

Δήμος Μεσσήνης: 185 άτομα εξετάσθηκαν για οστεοπόρωση
To Top