ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Ζητά με ομόφωνο ψήφισμα να λύσει η πολιτεία τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίασή του στις 20 Φεβρουαρίου 2024, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για τις ελλείψεις ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να αφουγκραστεί τις “έντονες διαμαρτυρίες και την κραυγή αγωνίας” του προσωπικού σε ότι αφορά τη λειτουργία τμημάτων της νοσηλευτικής δομής, όπως τα ΤΕΠ και άλλων κλινικών, λόγω της υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα την παρατήρηση καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση συμπολιτών μας.

Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει σε γνώση μας, εκτός από προβλήματα στη συνεχή λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος και διαμαρτυρίες όσον αφορά τη λειτουργία της ογκολογικής μονάδας, με αποτέλεσμα ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβούν σε άλλες δομές Υγείας εκτός Μεσσηνίας.

Το Δ.Σ. Καλαμάτας, καλεί την Πολιτεία να μεριμνήσει για την επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να παρέχονται πλήρεις και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες και τους επισκέπτες της Μεσσηνίας».

Δήμος Καλαμάτας: Ζητά με ομόφωνο ψήφισμα να λύσει η πολιτεία τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Δημοφιλέστερα

To Top