Τροφή για σκέψη

Δήμος Καλαμάτας: Στο εξής υπεύθυνοι οι Διευθυντές για την εξόφληση των λογαριασμών νερού στα Σχολεία

ΣΤΙΣ 313.000 € ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ

Οι υπέρογκες οφειλές των Σχολείων Καλαμάτας στη ΔΕΥΑΚ, από την κατανάλωση νερού εξελίσσονται σε βραχνά για τον Δήμο Καλαμάτας.

Φαίνεται πως γίνεται κατασπατάληση του νερού, από τους λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ, που καλείται να πληρώσει ο Δήμος Καλαμάτας. Η οφειλή πλέον ανέρχεται στις 313.000 ευρώ. Και αυξάνεται μήνα με τον μήνα.
Στις 28 Φεβρουαρίου, όταν και είχε γίνει στον Δήμο σύσκεψη για το θέμα, οι οφειλές των Σχολείων ανέρχονταν στις 290.000 ευρώ. Δύο μήνες μετά οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί αγγίζουν τα 313.000.

Και επειδή ως γνωστόν τα σχολεία δεν διαθέτουν πισίνες(ακόμα), η υπερκατανάλωση που γίνεται στο νερό είναι ενδεικτική της απουσίας οποιαδήποτε ελέγχου, κυρίως τις ώρες που τα σχολεία είναι κλειστά. Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να βρει την κατάλληλη φόρμουλα, ώστε να σταματήσει αυτή την κατασπατάληση νερού και την υπερχρέωση του Δήμου. Παρά το γεγονός ότι τα σχολεία πληρώνουν το 50% της τιμής ανά κυβικό σε σχέση με τους οικιακούς καταναλωτές, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί είναι υπέρογκοι.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρεται στα μέτρα(τηλεμετρία, ρύθμιση οφειλών) που θα ληφθούν, προκειμένου να διευθετηθεί το χρέος αυτό, και καθιστά υπεύθυνους στο εξής τους διευθυντές των Σχολείων για την εξόφληση των λογαριασμών του νερού.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρονται τα εξής:

“Σε 313.000 € έχουν φθάσει οι οφειλές των σχολείων (120.000 € τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και 193.000 € τα Γυμνάσια-Λύκεια) στη ΔΕΥΑΚ από την κατανάλωση νερού.

“Η κατάσταση είναι προφανώς απαράδεκτη, αλλά και αδικαιολόγητη και αποδεικνύει την απουσία κάθε μέτρου και ελέγχου”

επισημαίνεται από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, έδωσε οδηγίες:

Α) να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για ρύθμιση του χρέους σε βάρος του Δημοτικού Προϋπολογισμού

Β) να παρακολουθείται ηλεκτρονικά η κατανάλωση νερού στα σχολεία, με τοποθέτηση ειδικού συστήματος τηλελέγχου και

Γ) στο εξής να είναι υπεύθυνοι οι Διευθυντές των σχολείων για την εξόφληση των λογαριασμών νερού, με χρηματοδότηση από τη Σχολική Επιτροπή, ανάλογα με τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών από το Υπουργείο Εσωτερικών”.

Μαίρη Περδικέα

Δήμος Καλαμάτας: Στο εξής υπεύθυνοι οι Διευθυντές για την εξόφληση των λογαριασμών νερού στα Σχολεία
To Top