ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Ουδέποτε δόθηκε από τον Δήμαρχο εντολή για κλείσιμο Κοιμητηρίων

ΣΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΟΡΟΥ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΤΟ “ΛΟΥΚΕΤΟ” ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΪ

Σε λάθος συνεννόηση μεταξύ του ιερέα και του εφόρου του Κοιμητηρίου οφείλεται, το “λουκέτο” για περίπου μια ώρα στο Νεκροταφείο Καλαμάτας την Κυριακή το πρωί, όπως δήλωσε στο MessiniaLive, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας.
Αποτέλεσμα ήταν πολίτες που προσέρχονταν στο κοιμητήριο να βρουν την Κυριακή το πρωί λουκέτο στην πόρτα και να μην μπορούν να εισέλθουν.
Αμέσως, ειδοποιήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, ο οποίος ενημέρωσε και τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο,  για το κλείσιμο της εισόδου του νεκροταφείου. Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να ανοίξει η πόρτα. Από το Δήμο γίνεται έκκληση στον κόσμο που προσέρχεται εντός του κοιμητηρίου να τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Να σημειωθεί ότι ο ιερέας εφάρμοζε σωστά την εγκύκλιο για την διεξαγωγή της Θείας Λειτουργίας κεκλεισμένων των θυρών και δεν έχει αρμοδιότητα για το κλείσιμο του Νεκροταφείου, που είναι δημοτικός χώρος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Από το Δήμο γίνεται γνωστό ότι η λειτουργία των Κοιμητηρίων συνεχίζεται απρόσκοπτα κατά τις ώρες που ήδη ισχύουν. Από το Δήμαρχο ουδέποτε δόθηκε εντολή για κλείσιμο Κοιμητηρίων, ενώ για περιστατικό που σημειώθηκε στο Κεντρικό Κοιμητήριο, άμεσα, σε συνέχεια ενημέρωσης του Δημάρχου, από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ. Φάβα, ο χώρος άνοιξε εκ νέου. Ωστόσο γίνεται έκκληση προκειμένου να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, ενώ λόγω των Άγιων ημερών και προκειμένου να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα, έχει δοθεί οδηγία σε δημοτικούς υπαλλήλους να φροντίζουν για την ομαλή επισκεψιμότητα στο Κεντρικό Κοιμητήριο. Οι οδηγίες αφορούν το σύνολο των Κοιμητηρίων του Δήμου, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Μ.Π.

Δήμος Καλαμάτας: Ουδέποτε δόθηκε από τον Δήμαρχο εντολή για κλείσιμο Κοιμητηρίων
To Top