ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Καλαμάτας: Νέα πρόσωπα στη δημοτική αρχή που συνεχώς … αυγατίζει

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ – ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πλησιάζει η Κυριακή 9 Ιανουαρίου όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί δια ζώσης η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, κατά την διάρκεια της οποίας θα διενεργηθούν οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη του Προεδρείου του Σώματος και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Μάλιστα για τον λόγο αυτό, αύριο Παρασκευή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τις μειοψηφίες για να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας και να γίνει η καταγραφή των πιθανών υποψηφίων τους από την πλευρά τους.
Από το ρεπορτάζ του Messinialive προκύπτει πως ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τις τελευταίες ημέρες είχε επαφές και συζητήσεις με αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης και εξάγεται το συμπέρασμα πως στην θέση του Προέδρου του Σώματος, είναι πάρα πολύ πιθανό να παραμείνει ο Δημήτρης Πολίτης, αφού η παρουσία του, η εμπειρία και το κύρος του ανάβουν το “πράσινο” φως για την συνέχιση της θητείας του.
Επίσης αυτό που προκύπτει από τις συζητήσεις είναι πως η Δημοτική Αρχή θα αυξήσει τα μέλη της και θα αναλάβουν και θέσεις ευθύνης δημοτικοί σύμβουλοι που μέχρι σήμερα ήταν εκτός. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η Μαρία Αγγελή, η οποία εξελέγη με την παράταξη “Ανοιχτός Δήμος” του Μανώλη Μάκαρη αλλά από τις 19/10/2020 είναι ανεξάρτητη.


Θέσεις ευθύνης είναι κοντά στο να αναλάβουν η δικηγόρος Μαρία Αγγελή κι ο πολιτικός μηχανικός Ανδρέας Καραγιάννης

Επίσης, είναι σχεδόν σίγουρη η επαναδραστηριοποίηση σε θέση ευθύνης του δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Καραγιάννη, που εξελέγη με την παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη και φαίνεται πως έχει χαθεί ο κοινός βηματισμός τους. O κ.Καραγιάννης έχει εμπειρία σε θέματα του Δήμου και φαίνεται πως είναι κοντά στο να πάρει την απόφαση να συμμετάσχει στην επόμενη θητεία της Δημοτικής αρχής, που έχει μπροστά της πολλά ανοικτά μέτωπα σε έργα και ένας πολιτικός μηχανικός και ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός έχει θέση στον σχεδιασμό και την υλοποίησή τους.
Περιορισμένες αλλαγές και ανακατατάξεις, κυρίως σε αρμοδιότητες και σε ενότητες θα γίνουν και στους Αντιδημάρχους, ενώ υπάρχουν και πρόσωπα αμετακίνητα αφού η θητεία τους κρίνεται επιτυχημένη από τον Δήμαρχο. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι το Σάββατο θα υπάρχουν διαβουλεύσεις και ίσως προκύψουν κι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής…
Να θυμίσουμε πως η παρούσα δημοτική αρχή εξέλεξε στις εκλογές του 2019 9 έδρες και με την συνεργασία των Αγγελή, Σκοπετέα, Δούβα, Μπαρούνη, Αντωνόπουλου, Κλάδη και Ζαφειρόπουλου που εξελέγησαν με άλλους συνδυασμούς και έχουν οριστεί από τον Θανάση Βασιλόπουλο σε Οργανισμούς ή θέσεις Αντιδημάρχου, αριθμεί πλέον στις ψηφοφορίες πάνω από 16 μέλη και θα τα αυξήσει περισσότερο. Από τους συνεργαζόμενους συνδυασμούς η Ελένη Αλειφέρη ανέλαβε μεσούσης της θητείας της, Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και παραμένει Δημοτική σύμβουλος ενώ ενεργή θέση στο Δ.Σ. κατέχει κι ο Δημήτρης Κουκούτσης.

Δήμος Καλαμάτας: Νέα πρόσωπα στη δημοτική αρχή που συνεχώς … αυγατίζει
To Top