ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Ξεκινά η εργολαβία καθαρισμού 2.520 πινακίδων

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Στον καθαρισμό 2.520 πληροφοριακών πινακίδων και πινακίδων κυκλοφοριακής σήμανσης θα προβεί σε πρώτη φάση εταιρία της πόλης που προέκυψε μετά από διαγωνισμό επτά ενδιαφερομένων η οποία έδωσε και την χαμηλότερη τιμή. Οι 2.520 πινακίδες θα καθαριστούν από αυτοκόλλητα, ακαθαρσίες και συνθήματα με τιμή ανά πινακίδα 1,60 ευρώ, με συνολικό ποσό 4.032 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν με ειδικά καθαριστικά - όπως προβλέπεται από την μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας - για να μην αλλοιωθεί η επιφάνειά τους και καταστραφεί το ειδικό φιλμ που διαθέτουν. Είναι γεγονός πως αρκετές πινακίδες έχουν βανδαλιστεί τόσο πολύ που δεν φαίνεται το σήμα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πεζοί και οδηγοί. Σε περίπτωση που ο καθαρισμός είναι αδύνατος θα γίνει καταγραφή και θα αντικατασταθούν.

Αυστηρά τα πρόστιμα αλλά ...
Ο πιο πρόσφατος ΚΟΚ προβλέπει αυστηρότατες ποινές για καταστροφή ή αλλοίωση των πινακίδων. Συγκεκριμένα ο υπαίτιος τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και ποινή φυλάκισης έως δώδεκα (12) μήνες...
Συνολικά οι δημοτικοί πόροι που έχουν προβλεφθεί για το 2021 για τον καθαρισμό των πινακίδων, αγγίζει τις 10.000 ευρώ. Το έργο θα επιβλέπει κι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Δήμος Καλαμάτας: Ξεκινά η εργολαβία καθαρισμού 2.520 πινακίδων

Δημοφιλέστερα

To Top